Lelőttek egy rendőrt a Pentagon buszmegállójában

2021. augusztus 03. 19:39

Egy rendőrt lelőttek az incidensben, amely kedden történt a Pentagon épülete előtt – mondta két rendvédelmi forrás a CNN -nek. A tiszt állapotát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

2021. augusztus 03. 19:39
null

Egy rendőrt lelőttek az incidensben, amely kedden történt a Pentagon épülete előtt – mondta két rendvédelmi forrás a CNN -nek. A tiszt állapotát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A lövöldözés a Pentagon komplexum buszmegállójában történt, a személyzet az épületet bezárta, senki sem tartózkodhat kint – állt a Pentagont védő biztonsági szolgálatnak a Pentagon munkatársai számára küldött üzenetében. A lezárást azóta feloldották

„A Pentagon feloldotta a zárat, és újra kinyitott. A 2. folyosó és a metró bejárata zárva marad. A 3. folyosó nyitva áll a gyalogosforgalom előtt.”

Az esemény az épületen kívül történt a Metro Bus megállóban, amely a Pentagon egyik fő bejárata, és a személyzethez tartozók ezrei használnak naponta, amikor az épületbe lppönek vagy elhagyják azt.

A buszmegállót több buszjárat is használja a környéken.

Chris Layman, a Pentagon Erővédelmi Ügynökség (Pentagon Force Protection Agency) szóvivője nem nyilatkozott arról, hogy a lövöldözőt leterítették-e vagy mások is megsérültek-e a rendőrön kívül. Az Arlington Fire és az EMS ugyanakkor azt írta twitteren, hogy „több sérültet is találtak”, miközben reagáltak a környéken zajló „aktív erőszakos eseményre”. a Pentagon metrónál. A betegek állapotát nem közölték.

 

A védelmi tisztviselő szerint Lloyd Austin védelmi miniszter és Mark Milley tábornok éppen az elnök napi összefoglaló értekezletén és a Joe Biden elnökkel folytatott hírszerzési frissítésen vettek részt a Fehér Házban, amikor a Pentagonban az incidens történt.

A tisztviselő szerint az a terület, ahol az eset történt, „még mindig nagyon aktív helyszín a nyomozók számára”. A Pentagon tisztviselői pedig „teljes mértékben együttműködnek a helyi és szövetségi hatóságokkal”.  A Pentagon buszmegállóban történt lövöldözés a tömegközlekedést is megakasztotta a hatalmas komplexum irányába.

A metrószerelvények és buszok most megkerülik a környéket – írja a Washington Metropolitan Area Transit Authority, a környék közlekedési vállalata. „Egészen addig így lesz, amíg a hatóságok azt nem jelzik, hogy a helyszín biztonságos" – mondta Sherri Ly, a WMATA szóvivője a CNN -nek.

A Pentagont több tucat buszjárat és a metró kék és sárga vonalai szolgálják ki, az állomás a DC metrórendszer nyolcadik legforgalmasabb állomása, naponta több mint 2400 utas száll fel itt, szemben a járvány előtti napi 15 000 fővel.

FRISSÍTÉS: 

Egy rendőr meghalt, miután kedden megkéselték az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon közvetlen közelében lévő tömegközlekedési állomáson. A feltételezett támadót a rendőrök lelőtték, és a helyszínen életét vesztette – írta meg az AP hírügynökség kedden este. Sajtóértesülések szerint a megkéselt rendőrtiszt a Pentagon egyik alkalmazottja volt. 

Fotó: Olivier DOULIERY / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. augusztus 04. 11:58
Végül is, hogy erővédelmi ügynökség, vagy védelmi erő ügynökség, az má' szinte mind1 is...
Krupp Skya
2021. augusztus 04. 04:43
Nem kellett volna odamenni. 2006 Kuncze Gábor.
T. Péter
2021. augusztus 03. 20:26
Ha még nem tudjuk, hogy él-e a rendőr vagy meghalt, akkor nem lelőtték, hanem meglőtték. Szívesen, Emese. Utóirat: A belinkelt cikk tartalma közben változott, sajnos, valóban lelőtték.
Google
2021. augusztus 03. 20:20
Mekkora hír lenne ez, ha Trump lenne az elnök, Istenem, hogy izzana a CNN! Így nincs semmi látnivaló, oszoljanak van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik