Három éve szüntették meg a munkahelyét az önkormányzatnál, azóta is bejárt, sőt béremelést is kapott

2021. április 22. 12:24
Abszurd helyzetbe került az az önkormányzati alkalmazott, az adóhivataltól tudta meg, hogy három évig úgy járt be dolgozni a munkahelyére, hogy valójában nem is volt munkahelye.

2017-re nyúlik vissza az ügy, amikor a dél-romániai Gorj megyében található Stănești községben egy polgármesteri tanácsadóként dolgozó hölgy tisztségét hivatalosan megszüntették, csak elfelejtették őt értesíteni a döntésről. Azaz nem csak őt, a könyvelőt és senki mást sem értesítettek.

A hölgy gyanútlanul bejárt dolgozni, havonta utaltak a számlájára, még fizetésemelést is kapott.

Hatósági fordulat

Az ügy azonban egy idő után felkeltette a hatóságok figyelmét. Az adóhivatal kirendelt alkalmazottai látogatást tettek a községházán és az akkorra már expolgármesternél is, akinek meg kellett téríteni az adóhivatal által meghatározott károkat: 75 000 lejt (kb.: 5 500 000 Ft-ot). Emellett az egykori polgármester ellen hivatali visszaélés és sikkasztás miatt büntetőeljárás indult.

A tanácsadó közben elmondta: szerinte jóhiszeműen járt el az ügyben, mivel senki sem értesítette arról, hogy már nincs munkahelye. Dolgozott, amiért jogosan kapott fizetést – összegezte. Miután megtudta, hogy menesztették, beperelte az önkormányzatot, mivel úgy gondolja, hogy jogtalanul bocsátották el.

A bíróság neki adott igazat, így utólag az előző polgármestert is ártatlannak minősítették, aki ennek nyomán kártérítést követel az önkormányzattól.

A nyitókép illusztráció. Forrás: Balázs Attila – MTI

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hernádi Zsolt korrupciós esete az INA-val.
A felesége feljelentése nyomán az FMB villámgyorsan felmentette, a horvátok meg nem tudtak már semmit tenni, hiszen ugyanazon bűncselekményért nem lehet 2X elítélni senkit sem...

Nem kell az ilyen sztorikat elhinni.
Romániából évente előkerülnek humoros, jópofaságok:
No nézz oda, milyen szórakoztatóak ezek a románok,,,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés