DK: A kormány a koronavírus-járvány elleni oltást is pártpolitikai célokra használja

2021. február 28. 12:59

Arató Gergely szerint „Ez olyan aljasság, amilyenre hosszú ideje nem volt példa a történelemben."

2021. február 28. 12:59
null

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a koronavírus-járvány elleni oltást is pártpolitikai célokra használja és azt is alárendelte saját EU-ellenes kampányának – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Arató Gergely közölte, a kabinet elismerte, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát, mivel a Pfizer-BioNTech kedvezőbb szállítási feltételeket és árat tudott biztosítani. A DK elképesztő felelőtlenségnek tartja, hogy a kormány nem rendelt megfelelő mennyiségű biztonságos, az uniós gyógyszerügynökség által bevizsgált vakcinát, arra hivatkozva, hogy az túl drága, miközben kétszer akkora áron vásárolt kínai oltóanyagot – fejtette ki Arató Gergely. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, „most már világos, hogy a kormánynak nem számít a magyar emberek egészsége", csak az, hogy „brüsszelezhessen". „Ez olyan aljasság, amilyenre hosszú ideje nem volt példa a történelemben" – tette hozzá Arató Gergely.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaszandra
2021. március 01. 08:54
"mivel a Pfizer-BioNTech kedvezőbb szállítási feltételeket és árat tudott biztosítani. " Kedvezőbb szállítási feltétel a "hamarabb szállítunk". A Moderna csak júniustól decemberig. Addig csak csepegtet néhány adagokat, idáig KEVESEBB mint negyvenezer adagot kaptunk belőle. Ennyit erről. Az a vakcina a legolcsóbb amit már BEADTAK, nem az ami június után jön.
rókabácsi
2021. március 01. 08:40
az összes ballibsi politikus álljon a sor végére! majd ha jő nyugati majd akkor!
DrPepper
2021. március 01. 08:39
A csúsztatás a következő: a Modernából a magyar kormány 1 millió 744 ezer adagot kötött le, de a Telex számítása szerint három és fél millió is járhatna nekünk – amely többletet a Kormány nem kíván lekötni és megvenni. Ez igaz. Csakhogy jelenleg a már lekötött mennyiségnek is csak a töredéke készült el, eddig még negyvenezret sem kaptunk belőle, a többit várjuk. Ha most további Modernát akarnánk lekötni (nem pedig "lehívni"), azt csak a már lekötött mennyiség megérkezése után kaphatnánk meg. Ami, ismerve az eddigi szállítási ütemet, hónapok múlva lenne esedékes. Addig viszont jön sok más vakcina. Amit tehát az ellenzék "lehívni" szeretne, az nincs, nem létezik, nem gyártották le, és nem is lehet tudni, mikor lesz kész. A budapesti főpolgármester el nem készült, le nem gyártott, nem létező vakcinával akarja megoldani Budapest beoltását. Nem sok jót ígér a terv.
Agricola
2021. február 28. 18:17
Vóna, vóna de nincs! A magyar kormány 1,74 millió adagot kötött le, de a beérkezett mennyiség csak 39 600 adag. a lekötött mennyiségnek csak 2,27%-a..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik