Uniós belügyi biztos: a következő években még több migránsra lesz szükség

2020. november 24. 18:37
Ylva Johansson belügyi biztos szerint a migránsok már most az európai társadalom részét képezik.

Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos az uniós migrációs stratégia bemutatásakor közölte: mivel a sikeres integráció és befogadás elengedhetetlen része a jól irányított és hatékony migrációs és menekültügyi politikának, valamint elengedhetetlen a társadalmi kohézió és a dinamikus gazdaság szempontjából is, a cselekvési terv egyebek mellett oktatási és foglalkoztatási tervet vázol fel, illetve az egészségügyi szolgáltatások és a lakhatás biztosításához kíván hozzájárulni.

Akik veszélyt látnak a migránsokban

Kiemelte, hogy a befogadás az európai életforma megtestesülése, az integrációs és befogadási politikák létfontosságúak az újonnan érkezők és a helyi közösségek számára, továbbá hozzájárulnak az összetartó társadalom és az erős gazdaság kialakításához. „Mindenkinek, akinek joga van ahhoz, hogy Európában tartózkodjon, hozzá kell férnie azokhoz az eszközökhöz, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljes mértékben kibontakoztathassa a képességeit, valamint vállalni tudja az Európai Unióban irányadó jogokat és kötelezettségeket” – fogalmazott az uniós biztos.

Azoknak, akik „a migránsokban veszélyt látnak”, kérdésre válaszolva azt közölte, az unió nem tartja veszélyesnek azt a szíriai orvost, aki Európában taxisofőrként dolgozik, sem pedig azokat a migráns vagy migráns hátterű ápolókat és tanárokat, akik túlképzetek ahhoz a munkához, amelyet Európában végezni kénytelenek. Ylva Johansson belügyi biztos azt mondta,

a migránsok már most az európai társadalom részét képezik.

További befogadásuk és integrációjuk minden fél számára előnyös helyzetet, egy ellenállóbb társadalomba való gazdasági szempontú befektetést jelent. Sok migráns van Európában, a következő években azonban még több migránsra lesz szükség, ugyanis az európai egy öregedő társadalom, amelynek hamarosan munkaerőre lesz szüksége – közölte.

Megszüntetendő kirekesztés

A társadalom minden tagjának, köztük a társadalom szerves részét képező migránsoknak fontos szerepük van az összetartó és virágzó társadalmak megteremtésében – tette hozzá. A cselekvési tervet bemutatva az uniós biztos közölte, a szöveg célzott támogatást javasol, figyelembe véve az olyan egyedi jellemzőket, mint például a nemi hovatartozás vagy a vallási háttér, amelyek sajátos kihívásokat jelenthetnek a migráns háttérrel rendelkezők számára.

Befogadó oktatást és képzést kíván biztosítani a kisgyermekkortól a felsőoktatásig, amelynek középpontjában a képesítések elismerésének megkönnyítése áll. A foglalkoztatási lehetőségek és a készségek elismerésének javítását célozza, javítani kívánja a migráns háttérrel rendelkezők egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, valamint biztosítani, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak jogaikról. Meg akarja szüntetni a velük szemben jelentkező kirekesztést, hátrányos megkülönböztetést és a rasszizmust. Továbbá uniós alapok támogatásával kívánja lehetővé tenni a megfelelő és megfizethető lakhatáshoz való hozzáférésüket – közölte az uniós biztos.

(MTI)

A címlapkép csupán illusztráció. Fotó: MTI/EPA/AP pool/Virginia Mayo / POOL

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki akar, az fogadjon be migránsokat, s viselje az ódiumát. Minket pedig hagyjanak békén.

A fehér civilizáció irányítását őrültek ragadták magukhoz, ill.:
vagy őrültek,
vagy genetikailag terheltek, ami ugyanaz, legalábbis a végeredmény szerint.
Most már nyugodtan kimondhatjuk, végiggörgetve az 1789 óta tartó időszakot:
A világra három veszély leselkedik, és úgy tűnik nyerésre - ez a világ elpusztítása! - áll:
1. a judeobolsevizmus,
2. a judeoliberalizmus,
3. a judeokeresztényizmus (Lásd a pápa tegnapi híreit)

Mi, magyarok a judeokeresztényizmus ellen minél gyakrabban és minél nagyobb számban járuljunk a római és görög katolikus templomainkba, Krisztus Urunk elé és az Ő Atyja elé borulva.
A mi urunk Jézus Krisztus, aki eljött közénk és tanított és tanít ma is...
Őt szolgáljuk, senki mást, semmiféle judeót: NEM.

Cseleédeket akarnak. Szír orvos taxizik.... tanár is alacsonyabb szintű munkát végez a vegzettsegenél.

Erről van szó: a társadalmuk csődjét a kibocsátó országok exportálják azokra a civilizációkra zúdítva, amelyek megszervezték magukat, élhető életre.

Ha elolvastad volna a többi, ide kapcsolódó hsz-emet, talán nem ezt mondanád-.
100%-ban komolyan gondolom, semmi irónia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés