Ha a kormány nem segít az önkormányzatoknak, akkor legalább ne akadályozza a munkájukat!

2020. április 1. 12:41

MSZP
MTI-OS
Elég volt a Fidesz kétes politikai játszmáiból!

„A közvetlenül megválasztott polgármestereket még a veszélyhelyzet idején sem lehet pártkatonákra lecserélni! A Fidesz azonban a járvány elleni sikeres védekezést veszélyezteti azzal, hogy meg akarja fosztani a városvezetőket a jogköreiktől és politikai kinevezetteket akar a helyükre ültetni.

Ennek a lépésnek csupán két kicsinyes oka van. Egyrészt a Fidesz még mindig nem tud beletörődni a tavaly októberi választási vereségébe, másrészt Orbán Viktor nem tudja elviselni, hogy az ellenzéki polgármesterek eredményesebben veszik fel a harcot a járvány elleni küzdelemben, mint a kormány.

Ezeknek a polgármestereknek inkább köszönet jár, amiért önmagukat sem kímélve dolgoznak és elvégzik azt a feladatot, amit a kormány képtelen: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek, bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.

Orbán Viktor, ha már nem tud segíteni az önkormányzatoknak, akkor legalább ne akadályozza a munkájukat! Elég volt a Fidesz kétes politikai játszmáiból, lássák már be végre a magyar emberek érdekében, hogy a koronavírust kell legyőzni és nem az ellenzéket!

A kormány nem hajlandó támogatni a köz bizalmát élvező helyi vezetőket, azonban az MSZP kiáll a polgármesterek mellett és továbbra is minden segítséget megad nekik a járvány elleni sikeres védekezéshez.”

 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem. Ha egy polgármester nem gyakorolhatja egy személyben a hatalmat, akkor sérül a demokrácia, mert hatáskört vonnak meg a közbizalom alapján megválasztott polgármestertől.

Ugyanakkor ha egy kormány óhajtja a hatalmat gyakorolni egy válsághelyzetben rendeleti úton, akkor megint sérül a demokrácia (teJhatalom), mert hatáskört vonnak meg a közbizalom alapján megválasztott parlamenttől.

A jelek szerint a kormány az egyetlen, aki nem közbizalom alapján került megválasztásra. Nyilván a Marsról zuhant ide. Vagy a legsötétebb időkből...

Ezután a soros munkát is kiosszák neki:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés