Nem szívbajos a kínai állampárt a saját tagjaival szemben sem

2020. január 19. 9:55
A Kínai Kommunista Párt majdnem kétszázezer tagja kapott büntetést különböző ügyek miatt.

A Kínai Kommunista Párt (KKP) 194 200 tagját büntették meg 2019-ben a párt viselkedési normáinak megsértése miatt – közölte vasárnap Pekingben a KKP Fegyelmi Központi Bizottsága és a Nemzeti Ellenőrző Bizottság.

Száznyolcezer embert a hivatalos előírások öncélú alkalmazásáért, illetve bürokratikus eljárásért büntettek meg. Ez a kategória első ízben szerepel a jelentések között. A hatóságok 61 400 hedonista, illetve extravagáns viselkedés ügyében is eljárást folytattak, és 86 200 párttagot sújtottak bírsággal.

(Borítóképünkön a KKP zászlaja, forrás: Wikipedia)

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az osztályellenséggel még kevésbé voltak szívbajosak:
A kínai kommunista kannibalizmusról írt például egy egész oldalon a The Age című Melbourne-i napilap Devoured by Hatred (Felfalva a gyűlölet által) címmel 1996. március 23-án. Az osztályellenség százait fogyasztották el és a káderek ezrei vettek részt a különböző flekkensütéseken.
A talán még szinvonalasabb, bár országos napilap, a The Australian 1996. október 12-i számában egész oldalon szemlézte Jasper Becker könyvét, melynek címe: Hungry Ghosts: China’s Secret Famine (Éhes szellemek: Kína titkolt éhinsége). A cikk címe: Great Leap to ruin (Nagy ugrás a nyomorba) Innen idézek: Egy korábbi kommunista párti funkcionárius véleménye szerint az áldozatok száma 80 millió volt.
Hangsúlyozom az egész oldalakat a téma komolyságára való tekintettel, ugyanis e két ausztrál újság oldalmérete duplája a magyar napilapokénak.

Kivételesen virtusként lehet ünnepelni, mert a korrupció ellen irányul, nem ideológiai elhajlások ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés