Budapest lett a legjobb európai úticél

2019. február 5. 16:47
Budapest nyerte el a European Best Destination 2019 díjat.

Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.hu oldalon.

A dokumentum szerint január 15. és február 5. között több mint félmillióan voksoltak kedvenc európai úti céljukra, és a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első.

A szervezet kiemelte, hogy egyetlen korábbi győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást, ennyi, a saját országán kívülről érkező szavazatot. A Budapestre adott szavazatok 77 százaléka Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

Budapest győzelme egyhangú volt, egymaga több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf – olvasható a közleményben.

Az EBD szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ennyi idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városává vált, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. 

Az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és számos kiemelt nemzetközi sajtóorgánum több száz millió olvasóhoz juttatja majd el. A díjjal az is együtt szokott járni, hogy a győztes városokba a korábbinál 13-25 százalékkal több látogató érkezik – írták.

Budapest 2018-ban debütált a versenyen, akkor rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve; tavaly Wroclaw lett az első.

Maximilien Lejeune, az EBD vezetője Tarlós István főpolgármesternek írt levelében úgy fogalmazott: „az Ön őszi újraválasztása esetén Budapest számára további fejlesztések és projektek lesznek lehetségesek, hogy Európa legszebb városa még több befektetőt és látogatót vonzhasson". A budapest.hu oldalon az is olvasható, hogy Tarlós István örömmel fogadta a hírt, egyben „gratulál" az ellenzék szerencsétlenül időzített, éles kritikáihoz. Hozzátette: a cím elérésében nem kis szerepe volt a főváros fesztivál- és turisztikai központjának.

(MTI)

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De ezek mind katasztrófaturisták! Eljöttek megnézni, milyen egy igazi európai diktatúra! :D

Palika, "tanulmányozza" - a fotelből. Nem utazik sehova.

Most már tényleg takarodnia kell a Tarlósnak!
Meg a Zorbánnak!

:))

???

Tarlós István vezeti kilencedik éve a fővárost, és ő nem ellenzéki.

A mai ellenzék 2010-ig vezette a fővárost (12 éven át azonos színű ballib kormányzattal megtámogatva!!)... amely időszakban... hmmm... maradjunk abban, hogy NEM Budapest volt Európa legjobb úti célja. Csak hogy finoman és diplomatikusan fogalmazzak.

És most ugyanez a bagázs ugye le akarja váltani Tarlóst...

"Sargentinit szétbassza az ideg."

Nem mer ide jönni, mert szétverik. Tőle tudjuk.

"Az 1. hely megszerzésének kitűzése irreális lenne, például Rómával szemben esélyünk sincs"

Milyen versenyágban? Már nem csak a vonatállomás tág környéke, hanem egész Róma néger, román.

"mint a Washington Post, New York Times, Wall Street Journal stb. nem Budapestet adják meg No. 1 célpontnak. "

Jew York Times.. Gyuri bá is jönne Judapestre, hiányzik neki, cigányok húznák neki, de már nem mer. Long Ájlendben fogják eltemetni, nem úgy mint Andyt.

BTW a célpontot Te adod meg magadnak. Kb. oda mész ahova akarsz.

"a fosztogató, csaló taxisokról és vendéglősökről. "

Jahh!

Prágában elindulok taxival valahova. 20 kácsé. Onnan máshova 40 kácsé. Nincs messze, csak qrva hideg van. aztán 80 kcs. Bárba mennénk? 200 kácsé
Haza? 400 kácsé.
London. reptér-bhova 70 pound. Vissza 29 pound, ha ismerős hívja.

Ez egy ilyen sportág. Akinek elfogyott a zséje, a Deákról megy kék busz a reptérre. Fél pohárka viszki áráért.

Jó az élet Pest-Budàn. Még ès màr.

Nem baj.
Majd máskor jobban sikerül.
Csak azt már nem várom meg.
X

Bruttó államadósság a GDP százalékában 2009 évben

Magyarország 78,2 %
Csehország 34,1 %
Horvátország 48 %
Lengyelország 49,8 %
Románia 23,2 %
Szlovénia 34,5 %
Szlovákia 36 %
Ha Magyarország esetében a teljes külső eladósodottság (állami+vállalkozások,+háztartások) a fentieknek a duplája. Az adósságon belül pedig a devizaadósság lényegesen nagyobb, mint a többi ország esetében.
Ez az alap. Innen indult Magyarország és a többi országok is. Erről a magyar balliberális média hallgat, mert tudják, hogyha az alap hibás, a felépítmény csak rogyadozó lehet, Ez a rogyadozó alap és felépítmény a 2002-2009-es balliberális kormányzás alatt jött létre. Így előbb ezt kellett rend behozni és csak utána lehetett elkezdeni a felépítmény további erősítését. A felsorolt országok esetében ilyen probléma nem volt. Nem adósodtak el olyan mértékben, mint Magyarország és a GP mégis dinamikusan növekedett, nálunk pedig a növekedés dinamikusan csökkent. d annak ellenére történt, hogy az ország eladósodott. Másként fogalmazva, a növekedés mögött nem volt arányos gazdasági növekedés.

A Századvég tanulmánya megfelelően elemzi a történéseket és az adatokat igazolják az általam írtakat. https://tinyurl.hu/HUfY/

Igaz az Eurostat adatai, mely szerint „Amíg hazánk a 62-63 százalék körül táncolt az elmúlt években, addig a hasonló helyzetben levő országok elhúztak mellettünk. Románia például 3 év alatt 58-ról, 68 százalékra tornázta fel magát, de ami még szembetűnő, hogy a litvánok 83-ról 88-ra, míg a csehek 78-ról 82 százalékra lőttek ki.” Csakhogy az Eurostat az idevezető okokat mélységében nem elemzi, nem említi. A magyar balliberális sajtó sem, mert akkor kiderülne, hogy a lemaradásban benne van a 2002-2010 időszakának – Gyurcsány megfogalmazását használva - elkúrt kormányzása.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. február 6. 3:42

Ugyanez igaz a Fővárosra is, a Demszky időszakra. Tarlós István lecserélése a balliberális jelöltre pár év alatt visszatérne a Demszky időszak és Budapest elveszítené azt a vonzását, amely jelenleg létezik, amelyet a poszt tartalmaz.

Palika bácsinak fogalma sincs, hogy mi van Budapesten.
Kérdezd meg tőle, hogy mikor járt itt utoljára.
Neki a lényeg, hogy mindent lehúzzon, ócsároljon, ami magyar.

Nekünk viszont tetszenek azok a felújított, rendbe hozott épületek, játszóterek és minden, amit a Fidesz kormányzat tesz Budapestért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés