Kiderült, mikor zárják le a metrót az árvíz miatt Budapesten

2024. szeptember 18. 15:28

Részletes helyzetjelentést közölt a BKK.

2024. szeptember 18. 15:28
People transport sandbags near the flooded Danube river boulevard as many parts of Central Europe were flooded due to heavy rains in Budapest, Hungary on September 18, 2024.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, akkor forgalmi korlátozások is várhatók – írja a Világgazdaság.

A jelenlegi helyzet

A BKK a lapnak elmondta, hogy elsősorban a Duna menti útszakaszokon és járatokon várhatók lezárások, korlátozások. Jelenleg a 26-os, 15-ös busz nem közlekedik, a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigeten nem áll meg, továbbá nem lehet autóval behajtani a szigetre, valamint a 34-es busz és az éjszakai 934-es is terelve közlekedik.

A Világgazdaság felidézte, hogy 2013-as áradásokra készülve Tarlós István főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a Duna vízszintje eléri a 850 centimétert, akkor az M2-es metró Batthyány téri megállóját le kell zárni. Emellett korábban HÉV-vonalakat is le kellett állítani, amikor áradt a Duna.

Nincs még nagy baj

A BKK úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a fővárosi közműcégek határozzák meg az árvízi védekezéshez szükséges lépéseket, ezek alapján pedig a BKK szakemberei – a szolgáltatókkal egyeztetve – döntenek a közösségi közlekedési járatokat érintő esetleges korlátozásokról. Azt is közölték, hogy

ha a Duna vízszintje megköveteli, akkor a metró- és a HÉV-vonalakon is bevezetik a korlátozásokat, de egyelőre erre nincs szükség.

„Ha további járatokon is intézkedések válnak szükségessé, arról azonnal tájékoztatjuk a sajtót” – írta a BKK.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2024. szeptember 18. 19:36
Majd csónakáznak a metróalagútban, mint a kijeviek.
ujelet-mgtsz
2024. szeptember 18. 18:37
Karigeri valószínűleg még otthon alszik, így Tarlóst kellett idézni.
Gullwing
2024. szeptember 18. 16:17
Remélem a sok kretén bpesti a lezárás után is bent marad a metróba...
lesmiserables
2024. szeptember 18. 15:36
Ki nem szarja le a sok buzi pestit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!