Döntött a magyar kormány: ezt kéri minden magyar embertől

2024. szeptember 18. 13:07

Egy nagyon fontos dologra hívták fel a figyelmet.

2024. szeptember 18. 13:07
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az esőzések miatt szükségessé vált árvízvédelmi felkészülést ellenőrzi a Duna árvízvédelmi létesítményeinél Budapest és Pest vármegye határán 2024. szeptember 13-án. A miniszterelnök meghallgatta a vízügyi szakemberek és a védekezésért felelős Energiaügyi Minisztérium vezetőinek egész Magyarországra vonatkozó jelentését a várható vízállásokról és a szükséges intézkedésekről. Jobbról Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Belépett az országba az árhullám legmagasabb szintje, és csak jövő csütörtökön távozik Magyarországról. Eddig az ország összes védműve állta a próbát” – írta Facebook-oldalán Magyarország kormánya.

Arra is figyelmeztettek, hogy ezúttal elhúzódó árhullámra kell számítani, így sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség. A katonák és a területvédelmi tartalékosok tizenkét helyen dolgoznak, és ha szükség lesz rá, bevetik a lánctalpas kétéltű járműveket is – írták.

Végül egy nagyon fontos dolgot kértek a magyar emberektől.

A Katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy kerüljék a katasztrófaturizmust,

ugyanis az nehezíti a védekezést.

A vízügyi szakemberek szerint a töltések állapota napról napra változik a rájuk nehezedő víznyomástól. Vigyázzunk együtt az állagukra! Járművel és gyalogosan egyaránt tilos azokat megközelíteni! Az áradó folyó veszélyes, könnyen elsodorhat bárkit – írta az árvízvédelem kapcsán a Police.hu.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az elkövetkező időszak válságos napokat hoz az erdei állatoknak is. A folyó elárasztja az élőhelyeket, ezért különösen fontos, hogy a szárazföldet kereső, menekülő vadak nyugalma és a saját biztonságuk érdekében

kerüljék a gátak, erdők környékét, lehetőség szerint kutyájukat se arra sétáltassák.

Túlélésüket azzal segíthetik, ha minél kevésbé zavarják jelenlétükkel az erdészek, vadgazdálkodási szakemberek mentési tevékenységét.

A lezárt területekre tilos bemenni és parkolni, mert ott vagy víz van, vagy hamarosan lehet. Ne hajtsanak át elárasztott úton, mert már a bokáig érő víz is elsodorhat egy embert vagy károkat okozhat az autóban. Ráadásul a víz alatt egyéb veszélyes tárgyak lehetnek, akár elmozdult csatornafedél is. Az elöntött területeken a fák gyökerei meglazulhatnak, és akár egy szellő is könnyen kidöntheti azokat.

Fotózkodás helyett inkább önkéntes munkájukkal segítsék a védekezést!

– írta a rendőrség.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2024. szeptember 18. 19:36
Az ember nem mtathatja meg az évtized árvizét a kisunokának? Nekem mai napig szemem elött van az 1956-os dunai árvíz!
herden100
2024. szeptember 18. 16:58
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
survivor
2024. szeptember 18. 16:19
Aki hülye....
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 18. 14:32
» Skywalker_bp 2024. szeptember 18. 13:13 Libanoni robbantások - ❗️❗️❗️Mit keres Magyarország egy ilyen brutális akcióban? « Tiszáéknál elmúlt az árvízhájp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!