A kétéltű járművek és a helikopterek is készen állnak a bevetésre – itt vannak a legfrissebb árvízinfók

2024. szeptember 17. 11:51

A kormány köszönetet mondott mindenkinek, aki kiveszi a részét az árvízvédelmi munkálatokból.

2024. szeptember 17. 11:51

Nyitókép: Magyarország Kormánya Facebook-oldala

Kedden délelőtt Magyarország Kormánya Facebook-oldalán friss információk jelentek meg az árvízhelyzettel kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy a katonák mellett tartalékosok is segítik majd a védekezési munkákat a gátakon szerdától. 

A tájékoztatás szerint a kétéltű járművek és a helikopterek is készen állnak a bevetésre.

Ismertették továbbá, hogy a Dunán és a Lajtán is a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Valmint, hogy a Szigetközbe is megérkezik lassan az árvíz. A védelmi munkát az elmúlt években megvalósult fejlesztések is segítik. Hozzátették, hogy megépültek a mobilgátak Nagymarosnál, Szentendrénél és Csepelnél. 

Ezt is ajánljuk a témában

A tájékoztatást azzal zárták, hogy a védekezési munkálatokból mindenki kiveszi a részét. Végül megköszönték a rendőrök, a katonák, a tűzoltók, a katasztrófavédők, a vízügyesek és az önkéntesek munkáját.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

***

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Ne hazudj, Peti!

Magyar Péter összefogásról papol, de még árvíz idején is betegesen hazudozik.

3 órája

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. szeptember 17. 18:35
Az ERESZ kiegyetett már a gátakon dolgozó katotnák számában.
Skywalker_bp
2024. szeptember 17. 18:08
Lölő helikoptere? Tóni helikoptere? Az új private jet és a RoseD’or is részt vesz a mentésben? Vagy csak a közpénzmentésben?
ptrfarkas43
2024. szeptember 17. 16:00
Már azt hittem ezeket is ellopta a Zorbán.
SzkeptiKUSS
2024. szeptember 17. 15:08 Szerkesztve
Cseheknél? egy várost üritenek ki, mert meggyengült a tározó gátja. Most akkor ki a hibás? A képzeletbeli nutria amelyik belerágta magát, vagy aki nem vette észre, vagy csak simán győzött a kitartó természet. Fel kell készülni amennyire csak lehet, ha sokba fáj akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!