Magyar Péter önbizalomtól duzzadó mellkassal ül be az EP-be, miközben hasonló botrány miatt mások már rég lemondtak

2024. június 26. 16:53

Nem egy olyan politikus volt már, akit masszív italozáson kaptak, volt olyan, aki még részegen is vezetett, ám mindegyik vállalta a felelősséget és lemondott tisztségéről.

2024. június 26. 16:53
null

Fotó: Képernyőkép

Napok óta uralja a hazai sajtót Magyar Péter legújabb botránya: az újdonsült EP-képviselőről kiderült, felvételek készültek róla, miközben balhéba keveredett az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen. A képsorok tanúsága szerint Varga Judit exférjét végül a hely biztonsági őrei dobták ki. Magyar a közösségi oldalán magyarázkodott, verziója szerint egy jó hangulatú buliban táncolt fiatalokkal, „amíg egy fideszes fizetett provokátor tönkre nem tette az estéjüket”. Mint fogalmazott:

Hiába kértük, hogy hagyja abba és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést.

Miután a családomat és a gyerekeimet  is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat. (...) Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – magyarázkodott az uniós politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, ugyanis a megjelent sajtóhírek szerint

a TISZA Párt alelnöke a Dunába dobott egy telefont, amelyeken bizonyítékok lehetnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt indított eljárást.

Magyar Pétert láthatóan nem érintette meg a kialakult botrány, ugyanis bár sokan várnák lemondását mandátumáról, ő erről hallani sem akar. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gyorsan szögezzük le: abban nincs semmi kivetnivaló, ha egy politikus szórakozni jár, a közösségi oldalak elterjedésével számtalanszor látni, ahogy egy-egy, akár vezető pozícióban lévő közszereplő az ismerőseivel valamely sporteseményen, koncerten, vagy csak szimplán a kocsmában jár. A probléma akkor van, ha egy politikus, akire értelemszerűen nagyobb figyelem hárul, nem érzékeli megfelelően határokat.

Sokszor előfordult már, hogy egy-egy politikus nem tartotta be az etikai normákat, ám ezekért legtöbbször vállalták is a felelősséget.

Aida Hadzialic boszniai születésű svéd oktatási miniszter korábban azért mondott le, mert a törvényileg engedettnél jóval magasabb véralkoholszinttel ült be a volán mögé. A tárcavezetőt Malmőben állították meg a rendőrök, és hamar kiderült: annyi alkohol volt a vérében, hogy az már bűncselekménynek számított. Hadzialic az eset után Stockholmban sajtótájékoztatót tartott: a baloldali politikus azt mondta, ez volt élete legnagyobb hibája, vállalja érte a felelősséget. Le is mondott a miniszteri tisztségéről. 

Megértem, ha sokan csalódtak bennem. Csak magamra haragszom, és természetesen mélységesen megbántam”

– közölte.

Más még balesetet is okozott részegen

Tavaly nagy botrányt okozott Új-Zélandon, hogy Kiri Allan igazságügyi miniszter szolgálati autójával balesetezett, nekihajtott egy parkoló autónak, majd ellenszegült a rendőröknek, akik őrizetbe akarták venni ittas vezetés miatt.

Allan szellemi kimerültséggel és az extrém stresszel magyarázta tettét,

a baleset előtt nem sokkal szabadságot is kivett, hogy kipihenje fáradalmait. A leszbikus politikus a balesetet megelőző hónapban jelentette be, szakított addigi élettársával, valamint munkatársaival sem volt felhőtlen a kapcsolata. Bár Allan a miniszteri tisztségéről lemondott, egy időre folytatta képviselői munkáját a parlamentben, mert azon az állásponton volt, hogy személyes problémáit és a munkáját is meg tudja oldani. 

Szintén nem maradt pozíciójában Alex Pastor, a Barcelona melletti Badalona korábbi polgármestere,

miután a koronavírus miatti lezárások idején autóját ittas állapotban vezette. A városvezetőt rövid időre a rendőrség őrizetbe vette, miután nem tett eleget a felszólításuknak és ellenállt a rendőri intézkedésnek. A szocialista politikus pártja nyomására jelentette be, hogy lemond a negyedik legnagyobb katalán város vezetői pozíciójáról.

Kormányfők is kerültek már szorult helyzetbe alkoholfogyasztás és bulizás miatt:

emlékezetes eset volt két éve, hogy kikerült a médiába egy felvétel Sanna Marin finn miniszterelnökről, amint egy privát rendezvényen kritizálói szerint vezető politikushoz nem méltó módon szórakozott. Sanna Marin állítása szerint csak kis mennyiségű alkoholt fogyasztott az ominózus estéken, kábítószert pedig egyáltalán nem szedett. Igazát bizonyítva még drogtesztet is csináltatott, amely negatív lett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kis híján belebukott egy buliba Boris Johnson korábbi brit miniszterelnök is.

A volt kormányfő a koronavírus miatti lezárásokat áthágva tartott a miniszterelnöki rezidencián egy bulit, amelyekről több kép is kiszivárgott. Ezeken azt látni, amint Johnson pezsgőspoharát emeli az ott jelenlévőkre 2020 novemberében, a járvány második hullámra során. A bulin legalább féltucat ember vett részt, köztük a volt miniszterelnök kommunikációs igazgatója, Lee Cain is. 

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2024. június 27. 06:43
Akinek a magyar fóbiás Weber lesz a főnöke annak nincs mitől tartania az eurókolhozban.
google-2
2024. június 26. 22:39
Mit várna bárki is ettől a primitív nárcisztikus senkitől? Soha semmiért nem vállalja a felelősséget, végtelenül hárítva át mindent másokra, a körülményekre stb.
alenka
2024. június 26. 19:27
A tudatlan kikent-kifent söprűnyélnek már lerajzolta valaki, mi az EP,mert ez a szar írni és olvasni sem tud...
SzaboGeza
2024. június 26. 18:54
Türelem, magasról lehet nagyot esni!!!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!