Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

„Hallom, volt tegnap foci is” – így szállt bele a magyar válogatottba Nyáry Krisztián

2024. június 25. 08:35

Az író posztja nem aratott osztatlan sikert az interneten.

2024. június 25. 08:35
null

Nyitókép: Földházi Árpád

Nyári Krisztián író egy hosszú posztot osztott meg közösségi oldalán, amelyben azt ecsetelte, hogy milyen szinten és milyen igazságtalan módon alulértékelt a legtöbb sport, köztük a kardvívás a focihoz képest. Írásában Nyáry a magyar foci válogatott skótok elleni hétfőn megszerzett, 1-0-ás győzelmét állította szembe azzal, hogy szintén aznap a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián és Decsi Tamás alkotta kardvívó csapat 45:40 arányban legyőzte Romániát, és Európa-bajnok lett.

A vívás 125 éve magyar nemzeti sikersport. (Hallom, volt tegnap foci is – majd meséljetek!)” 

– írta posztjában Nyráy Krisztián.

Az író posztja azonban nem aratott osztatlan sikert az interneten. „Négy órája tettem ki ezt a posztot, és rekordszámú hozzászólás, megosztás érkezett. Valamint néhány gyalázkodó privát üzenet, amely szerint dögöljek meg, mert »gyaláztam a focit«” – tette hozzá.

A dühös ellenállás okait fejtegetve az író a posztjában arra megállapításra jut, hogy a vívás nem a világ legnépszerűbb sportja, képernyőn nem is túl látványos és annyi pénz sincs benne.

Ezzel szemben a foci szerinte Európában nemcsak sport, hanem sokaknak vallás is.

Nyáry Krisztián szerint többek között ezért is lehet, hogy az ő félmondata, miszerint – „hallom, volt tegnap foci is” – ilyen fokú gyalázkodást váltot ki. „A focinál tényleg nincs eladhatóbb sport a világnak ezen a felén. (De azért ne feledjük, hogy van 2 milliárd ember, aki krikettet néz ugyanilyen lelkesedéssel. Én egyszer megpróbáltam, de fel kellett adnom. Akkor már inkább az amerikai foci, az legalább nem olyan vontatott, mint a krikett.) Ez azonban nem a sportteljesítményről szól.” – tette hozzá.

Az is rendben van, ha valakinek a tegnapi 1:0 nagyobb dicsőségnek számít, mint a vívók aranyérme, de én hadd örülhessek már azoknak, akik a maguk sportjában a focistáknál komolyabb teljesítményt tettek le az asztalra.

– írta Nyáry Krisztián.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. június 26. 01:37
Megint elbődült egy bolsi ökör.
rizotto
2024. június 25. 16:21
Miért érdekes, hogy mit böffentett a fociról és vívásról ez a libsi firkász? Az ő magánügye, a kutyát nem érdekli. A sporteredményeket mindenki értékeli saját érdeklődése és értékrendje szerint. Ez az írás is csak egy formailag rafináltan, eltartott kisujjal megírt, de tartalmilag útszéli zorbánozás. Csak a jól megszokott, aljas indokból, nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett prolihergelés.
Jose
2024. június 25. 13:02
Senki nem mondta, hogy nem örülhetsz. De a másik 9 millió ember örömét nem rontjuk el ilyen megjegyzésekkel. Persze, csak ha van intelligenciánk. (Az ELTE társadalomtudományi szakjait bezáratnám. Fölösleges időtöltés oda járni, fölösleges pénzköltés a kormány részéről.) Baszki, megnéztem a wikin a csókát. Első ránézésre 3-ból 2 könyve a szerelemről szól, majdnem mindegyik leveleket dolgoz fel. Elég bulváros jellegűnek látom. Mi eredetit írt ez az ember? Valaki felvilágosítana? Pl. olyasmit, mint a Bűn és bűnhődés vagy a Rómeó és Júlia, ilyesmik, vagy akár csak a Monte Cristo grófja (hogy valami egyszerűbbet említsek).
eljolesz
2024. június 25. 11:14
Szerintem a foci népszerűségét összehasonlítani pl. víváséval éppen olyan, mint Nyáry Krisztát összeehasonlítani pl. egy íróval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!