Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

David Pressman elárulta Telexnek, mi az igazi célja

2024. június 20. 12:08

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete már most a nagykövetségi piknik megszervezésén gondolkodik.

2024. június 20. 12:08
Hungary Ratifies Swedens Bid To Join NATO, Being The Last Member To Do So

Nyitókép: Photo by Balint Szentgallay/NurPhoto) (Photo by Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Most először számos ország egyesült és fejezi ki komoly aggodalmát a Magyarországon bevezetett anti-LMBTQ törvények miatt, és azok megszüntetését követeli. Egyhangúlag sürgetik, hogy szűnjön meg az LMBTQ-személyek és családjaik politikailag motivált célponttá tétele” – mondta el David Pressman amerikai nagykövet a Telexnek annak a nyilatkozatnak kapcsán, melyben idén az Egyesült Államokkal együtt 35 ország budapesti nagykövetsége és több kulturális intézet is támogatásáról biztosította a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait a 29. Budapest Pride Fesztivál alkalmából.

A nyilatkozatban egyébként azt is kiemelték, hogy a Budapest Pride a régió leghosszabb múltra visszatekintő LMBTQI- rendezvénye, amelynek fontos szerepe van a befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtésében.

Pressman arra a kérdésre, hogy meghívott-e valakit a Fideszből vagy a kormányból az amerikai nagykövetségi piknikre, a lapnak ezt válaszolta:

Sokukat meghívtam, és remélem, hogy el tudnak jönni.

Minisztereket, magas rangú tisztviselőket és véleményvezéreket is. Szerintem a részvételük erőteljes nyilatkozat lenne, és nagyszerű lehetőség arra, hogy azok az emberek, akik esetleg nem értenek egyet, összejöjjenek, találkozzanak és lássák, hogy az LMBTQ közösségben nincs semmi félelmetes. Nagykövetként tényleg próbáltam – ez az egyik legnehezebb dolog ebben az országban – összehozni azokat az embereket, akik nem értenek egyet egymással.

Próbáltam sokféle módon tenni azért, hogy legyen köztük párbeszéd.

De természetesen a Fidesz tagjait, az ellenzék tagjait és minden releváns politikai szereplőt Magyarországon szívesen látunk az eseményen, amelyet nagy örömmel és tisztelettel rendezek az Egyesült Államok nevében” – fogalmazott az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

A titok nem titok többé: aki megfordul Pressman vacsoráján, az bizony a szövetségese, szószólója.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:50
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­ ­­­s­z­­­e­­x­i­­­ ­p­u­n­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
tapir32
2024. június 22. 20:55
„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik. Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.”
bokrosbirka
2024. június 22. 08:34
LMBTQ az ujj nácik, akik a társadalom kiírtásáért küzdenek, rosszabb mint a gázkamrák és hatékonyabb is! Nagyon nem szeretem a nácikat, de amkior összeszedték a sok magamutogató köcsögöt, abban igazuk volt.
bokrosbirka
2024. június 22. 08:28
Mi lesz a menü Préssmanci? - fasz pörkölt kinyal pina becsináltal? :D Őszinttén remélem egy Fideszes képviselő vagy kormánytag sem jelenik meg ezek között a köcsögök között! Uram jöhet rájuk Sodoma és Gomora ergy sincs közöttük, aki társadalmi normák között él!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!