Hatalmas a nyomás: migránsok lepik el a New York-i szállodákat, ráadásul az egészet az adófizetők állják

2024. július 08. 17:19

Idén május végéig New York körülbelül 5 milliárd dollárt költött a migránsválság kezelésére, ebből körülbelül 2 milliárd kizárólag a lakhatásukra ment el.

2024. július 08. 17:19
Statue of Liberty

Nyitókép: Science Photo Library/AFP

A New Yorkba érkező migránsok többségét motelekben, szállodákban és fogadókban szállásolják el – írja a New York Post.

A lap szerint mindezt ráadásul az amerikai állampolgárok állják. 

Az amerikai adófizetők több mint egymilliárd dollárt fizetnek azért, hogy ezek az épületek menedékhelyekké váljanak a migránsok számára. 

Jelenleg 193 ilyen befogadóhely működik a városban, ezek közül 153 olyan, ahol turisták is megszállhatnának.

New York városa átlagosan 156 dollárt fizet szobánként ezekért a szállásokért, azonban a tulajdonosok egyes források szerint akár 300 dollárt is megkereshetnek naponta. Ez a tendencia 2022 óta tart.

A jelentés kiemeli, hogy ezeknek a helyeknek eredetileg az volt a célja, hogy fellendítsék a turizmust, most azonban elszívják a pénzt és az Airbnb piacát is felforgatták. A számok is beszédesek: 

idén május végéig New York körülbelül 5 milliárd dollárt költött a migránsválság kezelésére, ebből körülbelül 2 milliárd kizárólag a lakhatásukra ment el. 

A bevándorlók nemcsak a belvárosban élnek, hanem terjeszkednek Randall’s Island és a Floyd Bennett Field felé is.

Joann Ariola tanácsos felháborítónak tartja az évek óta megoldatlan helyzetet. Véleménye szerint „a szállodák a turizmusra épülnek, nem pedig a határainkon naponta átáramló embertömegek elszállásolására.

Egyesek szerint a migránsok beengedése kezdetben jót tett a városnak, most azonban úgy tűnik, inkább a visszájára fordult New York jószívűsége.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. július 09. 05:30
Ugyanúgy, mint az EUban, a történetet rendező FED tulajok az USAban is polgárháborús helyzetet akarnak. A visszafizethetetlen USA államadósság a petrol-dollár kimúlása miatt már nem fedezhető bankó-présekkel, mert maga a kereslet szűnik meg. Így, mint mindig az utolsó 150 évben, most is egy nagy bummot generálva teremtenek maguknak helyzetet (a zavarosban halászás mesterei) Azt nem tudni, hogy a BLM csak főpróba volt, vagy csak félresiklott , de EZ biztos nagy durranás lesz!
Kybon
2024. július 08. 22:45
Ennél SOKKAL nagyobb a baj! A migrik továbbra is özönlenek, de közben - már vagy három-négy hónapja - elkezdték kirabolni az üzleteket! Nem akárhogy, mert New Yorkban 1000 dolláros értékig csak "vétség", és ejnyebejnye jár érte. Tele van a net és az utca a lopott árukkal, harmad-negyedáron. Ráadásul a migrik rászoktak a motoros rablásokhoz, a lakáskifosztásokhoz, újabban pedig még rendőröktől is rabolnak AUTOMATA fegyverekkel... Valszeg itt nincs vége.
kiss.istvan770
2024. július 08. 22:13
Nagyszerű! Ne csak Texas és más déli államok szívjanak, hanem a meglibbant New York is! Washington-ba is küldeni kellene 1-2 milliót, had ismerkedjenek a migráns bűnözéssel.
survivor
2024. július 08. 21:51
Be lehet fogadni milliókat, de valakinek TERMELNI kell. A drog nem lakat jól..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!