Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Balázs reagált arra, hogy „undorító, soviniszta teremtménynek” nevezte az RMDSZ-t a román nacionalista párt elnöke

2024. május 17. 19:05

Orbán rámutatott: nő az agresszió Európában.

2024. május 17. 19:05

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgató X-oldalán reagált a The Eropean Conservative hasábjain megjelent cikkre, amely szerint az AUR ( (Románok Egyesüléséért Szövetség) román nacionalista párt elnöke, George Simion „undorító, soviniszta teremtménynek” nevezte az RMDSZ-t. Orbán rámutatott: nő az agresszió Európában.

Az én üzenetem Szatmárnémetiben az, hogy politikai ellenségünk ebben a megyében és országos szinten egy förtelmes, soviniszta teremtmény, az RMDSZ” 

– mondta Simion egy óriási transzparens előtt, amely a középkori román uralkodót, azaz Drakulát, az AUR kampány hivatalos kabaláját ábrázolta. 

a nyugat-erdélyi Szatmár megye lakosságának több mint 35 százalékban magyar nemzetiségű 

– jegyezte meg Orbán Balázs.

Orbán Balázs ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy „ez nem az első alkalom, ez valójában évek óta tart”. „Miután 2020-ban bejutott a parlamentbe, az AUR első javaslata az volt, hogy tiltsák ki az RMDSZ-t a közéletből, a magyar politikusokat »etnikai terroristák« bandájának bélyegezve, akik kényelmes célpontot jelentenek az AUR nacionalista támogatói számára a zaklatásra és a fizikai támadásra” – idézte a lapot.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 18. 07:10
Orban elfelejtett rámutani, hogy a csicskak sorsa ez, ők pedig a zsidók sunyi csicskái. Ezt pedig.mindenki tudja. Az oláhok is.
nemecsekerno_007
2024. május 17. 20:04
Moldova.
recipdoki
2024. május 17. 19:52
Titkos Országjárás: Orbűn a elbújva a nyája közt valahol Kecskeméten a fák között. Zisten haza hokedli höhöö.. A bátor erdei harcos Országot jár, azért nem vitázik mert inkább emberekkel beszélget fontos dolgokról! - ja bocs nem ide...A Fidesz feltalálta a választók nélküli kampányrendezvényt. Csak a meghívott statiszták jöhetnek el. Csak a gyűlölet meg a gyűlölet !!! Mert a hatalommánia vezérli az eszét, ha van neki. Meg a gyűlölet !!! Remélem a hatra lévő életét már félelem fogja keseríti, sok sok mindent megtettt azért hogy ez így legyen ,szerintem megerdemli A béke kormányának béke minisztere megvétózta a béketervet. Lavrov-különdíjas húzás volt Peti! Ilyen a béke párti haza ,Európa árulás . Csak a szovjetek békéje a valós béke, a többi valójában háború! Éljen A Párt és éljen soká népünk tündöklő arcú vezére és bölcs Tanítója Az elmúlt években rengeteg rubel gurult itt szét Ha még bárkinek kétséges hogy a ruszkik vazallusai vagyunk
files32
2024. május 17. 19:47
Közben a ruszkik ki-be járnak a magyar külügy rendszerében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!