Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Magyar Péter úr, hát nem úgy volt, hogy nem készül az EP-be, pusztán szimbolikus az első helye a TISZA Párt listáján? A rajongóinak szólt már?

2024. május 21. 05:25

Igaz, mondott már olyat is, hogy a piacról fog megélni, aztán azóta is munka nélkül tengődik a nemzet megmentőjének szerepében, talányos finanszírozási háttérrel.

2024. május 21. 05:25
null
Kacsoh Dániel

(Nyitókép forrása: Facebook)

Miközben az iráni elnök halála sokkolja a Közel-Kelet amúgy is viharos sorsáért aggódókat, világszerte Izrael megsemmisítését követelve tüntetnek az újbaloldaliak, Robert Fico szlovák miniszterelnök épp hogy túlél egy halálosnak szánt merényletet és Ukrajnába egyesek Nyugatról immár NATO-katonákat is küldenének, honi közéletünk sem panaszkodhat eseménytelenségre, így a kampányhajrában.

Persze a vitriolos magyar belpolitika e konfliktusokhoz képest alighanem cicaharcok laza halmaza, azért

az északi szomszédunknál a kormányfőre fegyvert fogó háborúpárti (igen, az!) idős író példájának követését szorgalmazó ellenzéki kommentözön mifelénk is aggodalomra adhat okot.

Már ami az esetleges folytatást és a frusztráció mértékét illeti.

Ezt is ajánljuk a témában

Reméljük, balos politikusaink és a nekik drukkolgató sajtómunkások maradnak a béke pártján, ily módon szándékolatlanul is beállva a nemzeti érdek, avagy a kormányzati üzenet mögé!

Apropó! Furcsa amúgy az az igyekezet, ahogy a HVG és társai szélsőjobboldali, Putyin-barát, kvázi „fideszes” fazonként próbálták megrajzolni az idős szlovák merénylő alakját, aki az elmúlt években valójában már az oroszok ellen, Ukrajna mellett tüntetgetett, Trumpot az általa alapított mozgalom már évekkel ezelőtt betámadta, a Fico-kormánnyal szemben pedig a liberális erőkre szavazott. Ha ez esetleg számítana, sokkal inkább a magyarországi ellenzék, mintsem a kormány politikája juthat az eszünkbe róla. Csak a miheztartás végett!

Kár is lenne amúgy aggódnunk, hiszen itt van nekünk a béke és kiegyezés apostola, a valamennyi magyar nevében városról városra szónokló messiás,

aki szerint ma „Magyarországon békére, szeretetre, összefogásra és a mesterségesen létrehozott árkok betemetésére van szükség. Mi a szívünk mélyén mind egy élhető, boldog hazára vágyunk és bármit is gondolunk az élet fontos kérdéseiről, elsősorban mind magyarok vagyunk.”

Legalábbis a pünkösdi posztja szerint. Csakhogy egy későbbi bejegyzés alapján, amiben a június 9-i EP-választás tétjét ecseteli, a vele szemben álló politikai oldalt, s ebből kifolyólag az azt támogató magyarokat a következő jelzőkkel és fogalmakkal azonosítja:

propaganda, korrupció, leszakadás, árokásás, Kelet, háborús uszítás.

Ja, és felteszi a kérdést is: Deutsch Tamás vagy Magyar Péter?

Itt álljunk is meg egy pillanatra! Értjük, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője, számos felügyelőbizottság nemrég még Mészáros Lőrincnél kilincselő korábbi tagja magát a tökéletességgel azonosítja, de ha már igazmondás: nem úgy volt, hogy nem készül az Európai Parlamentbe, pusztán szimbolikus az első helye a Tisza Párt listáján?

Mégis visszaköltözne Brüsszelbe?

Ezt is ajánljuk a témában

Jó, mondott már olyat, hogy ő bizony a piacról fog megélni, aztán azóta is munka nélkül tengődik a nemzet megmentőjének szerepében, talányos finanszírozási háttérrel. Szó volt arról is, biztosan nem téved a politika területére, aztán most már mi az hogy, nagyon is! Emlegette, hogy mindent a volt felesége és a családja védelmében tett, illetve tesz, azóta maga kotyogta ki, hogy a saját fia sem szavazna rá,

Varga Judit családon belüli bántalmazásokról beszámoló, megrázó interjúját pedig egyenesen Rogán Antal művének titulálja.

Bár pár hete befenyegette a minisztereket, ne merjék zavarni a gyűléseiről adott Facebook-közvetítéseket, azóta is rongyosra élőzi a közösségi médiát, kommentel bárhova bármit, s még a választásokra is képes volt az utolsó pillanatban becsekkolni. Ez aztán a hatalmi akadályoztatás!

Aztán itt van nekünk ez a fránya EP-lista! Ha valaki lépésről lépésre újra akarja építeni az országot, ahogy azt hirdeti, aligha teheti egyedül. Csapat kell hozzá. Márpedig a jelek szerint

a Brüsszelbe készülő Tisza-konglomerátum tagjai sem nyilatkozhatnak maguk, legfeljebb az egykor híres színész által készített álinterjúkig jutnak a párt saját csatornáján.

Ezt is ajánljuk a témában

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a vezér a jelek szerint nem propagálja különösebben a vitákat, noha lépten nyomon azzal vádolja ellenfeleit, hogy nem hajlandók vele csörtézni.

Eddig a legkeményebb kérdezője elvileg Puzsér Róbert lett volna, Hard Talk, ugyebár, ám az a csevely sokkal inkább hasonlított Jézus és valamelyik apostol eszmecseréjére.

A követőrajongókat persze egyik ellentmondás sem zavarja, sőt: míg például Vitézy Dávidot sokan közülük a Fidesz emberének tartják, mondván, dolgozott államtitkárként a kormányban, hősük hiába volt egészen idén februárig „fideszes zsoldban”, hibátlan a pedigréje a szemükben.

A rendőrségi rádiókban is ellenséget látó néptribun „varázsát” a jelek szerint egyetlen kellemetlen vagy kényelmetlen ellentmondás sem töri meg követői szemében.

Mondhat bármit, s annak az ellenkezőjét is, terelhet, vádolhat, uszíthat – egyelőre megy vele a köré a „független” sajtó által kanyarított flow.

A politika törvényszerűségei azonban e változó korban is érvényesek. Légvárra és hazugságra például tartós közéleti teljesítményt nem lehet alapozni. Hosszú távon semmiképp. Ezért tehát bárhogy alakul, a mindent és annak ellenkezőjét is megígérő Magyar Péter lendülete előbb-utóbb alábbhagy, 

személyisége jobban napvilágra kerül, tévedéseit számon kéri majd rajta a megvezetettek köre.

Kérdés persze, erre mikor kerül sor, illetve addig is hány EP-mandátumot és közgyűlési helyet sikerül megkaparintania. A baloldal láthatóan kiakadt, a potenciális Orbán-ellenes szövetségesek még szűkölnek a támogatottsági alakulások láttán. Érthető.

Ezt is ajánljuk a témában

Az igazság pillanata azonban előbb-utóbb elkövetkezik. Csak győzzük kivárni!

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:39
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­k­e­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­z­­e­­x­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
polárüveg
2024. május 25. 10:17
TISZA Párt...érdekes áthallás Tisza Kálmán miniszterelnökre. Ugyanis a baloldal még mindig háborús bűnösként emlegeti a kommunista hazug propagandát folytatva. A hazafias érzelműek szemében pedig Tisza az egyetlen nagyformátumú háborúellenes politikus. Az ukrajnai háború ügyében megosztott emberek mindkét oldaláról szavazatokat gyűjtve, szavazatmaximalizálásra törve ügyes. De ezt a kommunikációs fogást íróasztal mellett találták ki, nem fog jól működni gyakorlatban.
makapaka2
2024. május 21. 19:06
Egy jellemtelen ember mindig sokat hazudik.Az a döbbenetes, és szomorú, hogy egy ilyen nárcisztikus nyikhaj ficsúr ennyi embert meg tudott szédíteni.
kissb56
2024. május 21. 14:49
Pszicho-peti egy bohóc. Szaros-gyurkabácsi fizetett bohóca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!