Egy élő magyar buzinak nem lesz tőle jobb, hogy egy hónapra minden nagyvállalat szivárványos lesz

2023. július 02. 16:45

Ez semmi más, mint üres marketing.

2023. július 02. 16:45
null
Ungár Péter
Ungár Péter

„Tegnapi hír, hogy a Just Stop Oil tüntetői megzavarták a londoni Pride felvonulást. Azért tiltakoztak, mert a Pride szervezői klímabűnöző cégek pénzéből szervezték az eseményt.

Tény, hogy a globális nagyvállalatok jelentős része az ilyen pénzekkel valójában egy szivárványszínű paravánt vásárol, a #loveislove feliratokkal, a szivárványos marketinghónappal el akarják fedni a profitvezérelt környezetszennyezést, a gyerekmunkát, a munkavállalói jogok semmibevételét.

A szivárványmarketing egy olcsó jegy a »történelem jó oldalára«, anélkül, hogy működési modelljeiken bármit kéne változtatniuk. A londoni pride támogatása, egy BP, Shell, Coca-Cola, Deutsche Bank molinó vásárlása nem bátor kiállás. Nyugaton ebben semmi kockázat nincs, de itt Magyarországon, főleg a Budapest Prideon sem sok.

Szivárványos kampányokat indítani Moszkvában, Rijádban, na az bátor lenne. Azt meg tudjuk, hogy nem vagy alig teszik.

A melegmozgalom elején nagyon is bátor és okos dolog volt a gazdasági szereplők ellen fellépni, bojkottal fenyegetni őket. A mozgalom sikere bizonyítja, hogy igenis van szerepe a fogyasztók megszervezésének a gazdasági szereplők alakításában.

De ez, amit látunk, ez már más. Az, hogy egy hónapra minden nagyvállalat szivárványos lesz, ez semmi más, mint üres marketing. Egyetlen egy élő magyar buzinak nem lesz tőle jobb.

A Just Stop Oilnak igaza van. Akik természetkárosítással gazdagodnak, akkor is azt teszik, hogy ha közben szivárványos egy hónapra a logójuk.”

A nyitókép a 2022-es budapesti Pride-on készült. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 13. 11:55
Persze Petike. A magyar buziknak tőled lesz jobb, meg Orbántól. Mindenki más meg bújjon el! Szerinted. 😂
syphax-2
2023. július 10. 09:43
Ami a "buziknak" rossz, az a teljes NORMÁLIS TÁRSADALOMNAK JÓ! EZ ALAPTÉTEL. SZERENCSÉNK NEKÜNK NORMÁLIS HETERÓ MAGYAROKNAK, HOGY A BUZIKNÁL--TÖBBNYIRE--SÚLYOS AGYBAJ IS VAN. Ami annyit tesz: a buzeránsok 99.9%-a akkor is elmebajosan hülyének számitana--és teljes joggal és megalapozottan számitana idiótának-- ha heteró lenne! Aminthogy nem "az". Mert mitagadás--és ezt el köll ismernünk--sok-sok heteró hülye is egzisztál a Világban, tehát nettó hülyék is vannak, akik nem buzik. Viszont a buzik.--ISTENNEK LEGYEN HÁLA--EGYTŐL-EGYIG MIND(!) ELEMBAJOSAK IS!Amit persze nem ismernek el, dehát a diliházban minden bolond is azt bizonygatja hogy ő normális--ez alapszindróma.
akiaki
2023. július 03. 13:40
Ungár úr! tiszteletem!
herden100
2023. július 03. 12:44
Anyu okosabb mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!