Hol vághat egybe Azahriah zenéje és a magyar politikai stratégia?

2023. december 27. 20:38

Például Azahriah keleties dallamait hallgatva a most indult magyar-török kulturális évadra az ifjú zenész is simán szerezhetne egy ütős zenét.

2023. december 27. 20:38
AZAHRIAH
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Mi, magyarok – letelepedve a Kárpát-medencében – Róma mellett döntöttünk, de keletről érkezve még ma is ismerősen cseng Bizánc szava. Földrajzi adottságaink, az, hogy egy geopolitikai határvidéken élünk, valamint egész történelmünk Nyugat és Kelet összekapcsolására predesztinál bennünket. Sok más mellett erről is szól Orbán Balázs kiváló új kötete, a Huszárvágás. A benne emlegetettt konnektivitás (összekapcsolhatóság) ösztönzése és az abban való aktív szerepvállalásunk – egy markánsan polarizálódó világban különösképp – megmaradásunk feltétele és fejlődésünk záloga. És hogy mennyire belénk van ez kódolva, jól megmutatja egy nagyon mai jelenség is: a fiatalok százezreiben rezonáló Azahriah zenéje. Ugyanis a legnépszerűbb mai magyar könnyűzenész egyértelmű keleties jegyeket hordozó dallamvilágában épp ez a mély (a zenéjéért lelkesedőkben talán meg sem fogalmazott) gyökérzet ismerős a gyerekeink generációjának is.

És e misztikus ponton különösképp találkozik (anélkül, hogy egymásról tudomást vennének) a huszonéves zenész és a magyar (kül)politikai stratégiaalkotók gondolkodása.

És jól is van ez így, mert a Nyugat és Kelet kultúráját zsigerileg egyszerre értő valónk érték, lehetőség, amit nem lenne szabad elszalasztanunk. Ráadásképp pedig milyen  jó volna ennek mentén a belső (generációs vagy politikai ízlés mentén kialakult) blokkosodást is elkerülni.

(Például Azahriah keleties dallamait hallgatva a most indult magyar-török kulturális évadra az ifjú zenész is simán szerezhetne egy ütős zenét.)”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2023. december 28. 14:21
Egy jobb csajnak kellene ezt a neres meghívót kiközvetíteni. Igaz - rossz csaj nincs, csak kevés pia!
powerage
2023. december 28. 13:48
Amennyire okés a kormány gazdasági- és külpolitikája, annyira bazmeg-kategóriás amit a kultúra-kategóriában képes művelni. Nem kéne kétségbeesetten keresgélni a rendelkezésre álló balfaszok között, hogy melyik lesz szimpatikus a választóknak. Vagy alapból vállalhatatlanok, mint amikor Győzikéből ácsolnak Fradi drukkert, vagy képességeik nem érik el a nekik adott bizalom szintjét és csak vesztegetik a pénzt, mint a Rákay gyerek. Az adómat ne ilyen hülyeségekre szórjátok el. "És e misztikus ponton különösképp találkozik (anélkül, hogy egymásról tudomást vennének) a huszonéves zenész és a magyar (kül)politikai stratégiaalkotók gondolkodása." Meg a kurva anyád, az. Ez az Ókovács Szilveszter felesége, ugye? A jelenlegi kurzus kulturális elitcsapata pont annyira belterjes idióták gyülekezete, mint az előzőké...
contractor-2
2023. december 28. 11:09
Ezzel az erővel a magyar McDonald's is előjöhet egy kebab-burgerrel, a magyar török kulturális évadban. Az is ugyanolyan felejtős lesz.
Savoiard
2023. december 28. 08:49
Nagyon ciki ahogy a kormányoldal sajtója megpróbálja magához vonzani, magához magyarázni ezt az egy adott generációban tömeges szimpátiát kiváltó sikeres pop figurát. Azariah ezt gondolom azzal érte el, hogy a nagyszámú hívei mellett-amire fajhat a politika foga-egyelőre meg nem tett kormányellenes megjegyzést, vagy olyat amit ne lehetne elnézni a becsatornazas érdeke miatt. Jelzem a legtöbb szöveg a füvezesrol szól a dalaiban, de a jobbos media ezt se veszi észre mióta a parancs azariah bezsakolasa. Patrióta, jobboldali, polgári let elkotrlezettjekent szánalmas, kellemetlen, taszító és primitív a kormány kulturpoliyikaja számomra. Mégis könnyebb lesz majd rám kommentelni és engem kritizálni mint belátni, a gyozike, grófo, Mandoki azariah stb irány kontraproduktív. Hagyjak békén a zenét, majd eldönti mindenki ki mit hallgat. A tantervbol kiemelt művészettörténet…na az a fontos front! Azért kell harcba menni kedves jobbos újságírók! Történetesen épp a kormányzat ellen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!