Nincs kegyelem a legyőzöttnek

2023. november 27. 12:54

Új stigmát kapott az ellenzék.

2023. november 27. 12:54
Somfai Péter
Somfai Péter
Klubrádió

„A tavalyi választás az előzetes felmérések szerint neccesnek ígérkezett, de azután kiderült, hiába való volt az aggodalom. A sok kis párt, ha látszólag megpróbált is összefogni, a mélyben nagyok voltak az érdekellentétek. A kétharmad most sem került veszélybe, de kiderült, ha ki is szárítják a választási kampány előtt a pártok kasszáit, megtörténhet, hogy a külhoni magyarok összedobnak az ellenzéknek annyi támogatást, amennyiből akár érdemi kampányra is futhatja.

Új stigmát kapott az ellenzék. A fideszes kommunikációban mostanában állandó jelzővel, »dollár baloldalként« emlegeti a valójában uniós pénzekből élő »euro jobboldal«. A legújabb, szuverenitás védelemről szóló törvénynek egyetlen érdemi szándéka van: megakadályozni, hogy a következő, tavaszi önkormányzati és uniós parlamenti választáson az ellenzéknek elegendő forrása legyen a kétfrontos kampányhoz. A kormány és a Fidesz vezetői nyugodtan hátra dőlhetnek, számukra a közpénzek és a pártpénzek között szabad az átjárás.

A jelenlegi nemzeti konzultáció tizenegyedik, mára okafogyottá lett kérdését azzal indokolta a kormány, hogy 2022-ben dollárban, euróban kaptak támogatást az ellenzéki pártok, politikusok. A kormány szerint ez nyílt korrupció, így akarják külföldről kikényszeríteni, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a »meghatározó kérdésekben« (értsd ez alatt: teljesítse a jogállamisági kifogásokat). A nyomaték kedvéért egy hivatal is létrejön, amelynek az lesz a feladata, hogy a külföldi anyagi befolyás ellen az államot védje (ávh).

Alig várom, hogy a törvény életbe lépjen. A parlament akaratát mindenben tisztelő miniszterelnök biztosan levelet ír az európai testületeknek: »A magyar parlament döntött, ezért a kormány szuverenitása védelmében lemondunk a nekünk járó sok ezermilliárd euróról.«

Biztos vagyok benne, hogy így is lesz, mert a NER kormánya karakán, nem hajlandó engedni, hogy az általa vezetett országot mindenféle »mérföldkövekkel«, jogállamisági követelésekkel rákényszerítsék a rendszere lényegét jelentő intézkedések megváltoztatására. És amit ezen túl nem szabad majd a kisebb pártoknak meg az ellenzéki politikusoknak, azt aligha szabad majd a kormánypártoknak sem.

Vagy Jupiter kivétel? A törvények csak a kis ökrökre vonatkoznak?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BillyTheKid
2023. november 28. 13:53
Ostoba, sunyi faszkalap. Az uniós pénzeket nem a "jobboldal" kapja, és főleg nem kampányra, hanem az egész ország. Sok EZERMILLIÁRD euró?? Legalább a nagyságrendekkel lennél tisztában, te szar.
Dorset Naga
2023. november 28. 08:53
Kevered a szezont a fazonnal. Leginkább hazudsz.
Ad majorem Dei gloriam
2023. november 27. 22:38
"az előzetes felmérések szerint neccesnek ígérkezett" Ezt csak ti deliráltátok. Épeszű ember tavaly február vége (de legkésőbb Márki-Zay Partizán-interjúja) óta tudta, hogy fogalmatlan gyarmati katonák vagytok, semmi több. Annyi esélyetek volt, mint Szálasinak a népbíróság előtt. Orbánnak elég volt a józan paraszti észre hatni, és 2/3-os győzelmet aratott egy egyébként nem túl népszerű kormányzási ciklus után. Szimplán lúzerek vagytok, az a bizonyos stigma pedig teljes joggal került rátok.
robertdenyiro
2023. november 27. 22:16
Ez óriási. Nemtudom ki ez a tag de nagyon okosnak tűnik. Remélem, legközelebb ő indul majd a makizaj helyett. Hatalmas elmebajnokok birkóznak ott a ballibnáci szektában, azegyszer szent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!