Az a gyanús, ami nem gyanús

2023. augusztus 25. 22:51

A szocik most is azt akarják, hogy a magyarok kapják be a csalinak horogra tűzött kukacot.

2023. augusztus 25. 22:51
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

A tanúból tudjuk, hogy az a gyanús, ami nem gyanús. Ha egy Tóth Bertalan Népszava-cikket azzal népszerűsítenek a Facebookon, hogy a tűzijáték olvasócsalogató fotóját tűzik a »homlokára«, akkor joggal lehet gyanakodni: a szocik most is azt akarják, hogy a magyarok kapják be a csalinak horogra tűzött kukacot.

A közös ünneplésre hívás leple alatt pedig vegyék készpénznek, amivel Tóth Bertalan gyalázza a kormányt, hogy menjen el a kedvük Orbán támogatásától, mert amit szerinte Orbán művel, az nem a magyar érdek szolgálata.

Hogy szerinte milyen érdeket kellene szolgálnia a magyar kormánynak, azt nem nehéz kitalálni. Természetesen az Európai Unióét. »Bárhogy is szajkózza a mostani kormány a Nyugat ‘hanyatlását’, azért még őket is leleplezik a tetteik: Nyugatról, Brüsszeltől várják a támogatásokat.«

Már elöljáróban döbbenetes a hazugság. Magyarország ugyanis semmiféle támogatást nem vár az Európai Uniótól. Pusztán arra tart igényt, ami jár neki. Ez a kohéziós alapból 22 milliárd euró (körülbelül 8800 milliárd forint), a helyreállítási alapból pedig 7 milliárd euró (körülbelül 2500 milliárd forint). Utóbbi vissza nem térítendő összeg. Ez nem kevés pénz, mert a hiánya mintegy 5 százalékkal képes csökkenteni a GDP növekedését, ami az ország fejlődése szempontjából nagyon hátrányos.”

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. augusztus 27. 00:05
Itt az ideje, hogy mindenki, köztük a ballik "értelmiség" is, hogy az Európai Unió nem azonos Európával, aminek mi része vagyunk több, mint ezer éve, az Európai Uniónak pedig kb. 25-30 éve, ÉS a Haza nem összetévesztendő az Állammal, ami nem feltétlenül ellentéte egymásnak, de ritkán esik egybe... úgy, mint most, Orbán Viktor doktor miniszterelnök úr "regnálása" idején. És hát persze ami régről maradt, mert az se mindegy hogy a tekintetes asszony hajában diadém van vagy a házmesterné elvtársnőében pedig diaré... - ezt még egy ősrégi Tanti mesélte, aki megélte a Tanácsköztársaság dícstelen 133 napját...
Lajoss
2023. augusztus 26. 21:57
Józsi bácsi,a vízhajtót vegye inkább be…
Pelso j.
2023. augusztus 26. 07:19
hazudsz, ócska. Sehol nincs leírva, hogy konkrétan azokra a pénzekre az EU-nak fizetési kötelezettsége lenne.
ördöngös pepecselés
2023. augusztus 26. 07:14
Akitlosz 2023. augusztus 25. 23:50 elvtárs ön most lebukott. Önnek nem kell jobboldali médiumokat olvasni ahhoz hogy lepropagandistázzon bárkit mert önnek elég ha nem azt a marhaságot mondja amit maga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!