A fegyvergyártás komoly profitot hozhat Magyarországnak

2022. június 21. 06:32

Versenyképes, a piacon ismert és keresett termékeket gyártunk és fejlesztünk.

2022. június 21. 06:32
null

A növekedés.hu arról ír, hogy fegyverkezni kezdett a világ, amivel hazánk és a magyar hadiipar is jól járhat. Hozzátették: komoly bevételt jelent a világ nagy fegyvergyártóinak a háború. A Stinger rakétákat gyártó Raytheon részvényei az invázió óta 16, a Lockheed Martiné pedig 3 százalékkal erősödtek. Európában már 2014 óta érzékelhető a fegyverkezési hullám, ami a háború óta felgyorsult. A V4 tagállamai, köztük Magyarország haderőfejlesztésbe kezdtek, írják.

Hangsúlyozzák, hogy a magyar fegyveripart komoly nemzetközi partnerekkel (Rheinmetall, Airbus, Nurol Makina, Unique Alpine AG stb.) karöltve hozta létre a magyar állam, így versenyképes, a piacon ismert és keresett termékeket fognak gyártani és fejleszteni itthon. Emellett

a Hirtenberger megvásárlása és az Aero Vodochody magyar kézbe kerülése is jó befektetésnek bizonyulhat

a jelenlegi helyzetben – állítja a portál. Mindez komoly bevételeket generálhat Magyarország számára, szögezik le.

Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. június 21. 10:48
Persze! Aztán azért táadnak meg minket, mert fegyver gyártunk van!
masikhozzaszolo
2022. június 21. 09:55
A hadiipar és fejlesztése mindenhol ez első. Aztán ami ott kitalálódik, lecsorog a polgári gyártásra. Mint a formaegy. Lásd GPS. Mobiltelefon. Számítógép. Repülő. Rakéta, Űrrepülő. A termék eladása az már csak a második jelentőségű.
olvass
2022. június 21. 09:39
@kozakgabor "Idióták. A fegyvergyártást kellene betiltani." Gyerekkoromban én is megkérdeztem apámat, miért nem vágják ki a fákat, hogy ne legyen szél.
buvu
2022. június 21. 09:18
Aggasztó, hogy évekkel ezelőtt el kezdtünk fegyver gyártással foglalkozni, mivel előre tudtuk, mi következik. Építjük a vakcina gyárat, ergó, hamarosan szükség is lesz rá, mert nagy valószínűséggel vannak információink. Szép új világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!