Felmérték Pásztor esélyeit a jelölése előtt

2014. július 05. 14:26

A hvg.hu értesülései szerint a baloldali pártok az egyik nagy közvélemény-kutató cégtől felmérést rendeltek, amelyből kiderült, hogy Pásztor Albert lenne az egyik legesélyesebb jelölt Miskolcon: még a helyi cigányok is támogatnák.

2014. július 05. 14:26

Egy reprezentatív közvélemény-kutatás után döntött úgy az MSZP, az Együtt-PM és a DK helyi szervezete, hogy Pásztor Albertet jelölik polgármesternek Miskolcon – tudta meg a hvg.hu. A pártok egy országosan ismert közvélemény-kutató céget bíztak meg a felméréssel, amely ezerfős reprezentatív mintán készült.

Az eredmény szerint az MSZP miskolci elnöke, Simon Gábor (aki nem azonos az ausztriai bankszámláival lebukott Simon Gáborral) és Pásztor Albert tűnnek a legesélyesebbnek minden választói rétegben. Ez azt jelenti, hogy a helyi cigányok is támogatnák Pásztort, amint azt helyi MSZP-s és DK-s politikusok is hangoztatták. Az Együtt-PM országos vezetése viszont korábban jelezte, hogy Simont semmiképp sem támogatják, ezért maradt Pásztor az egyetlen lehetőség – írja a hvg.hu.

A portál úgy tudja, hogy a kutatást követően keresték meg a pártok Pásztort, akit aztán több hétig tartó tárgyalások után mutattak be jelöltként. Helyi MSZP-sek és DK-sok szerint az Együtt-PM országos központja végig tudott a Pásztorral folyó tárgyalásokról, így elárulták őket, mikor kihátráltak mögüle.

Az MSZP és az Együtt-PM még tárgyalni fognak a jelöltről, azonban a szocialistáknál más jelölt nem jöhet szóba. A DK is napirendre tűzi még a kérdést. Egy helyi DK-s a hvg.hu-nak azt mondta: „A helyi szervezetek a pártközpontok tudta nélkül jelentették be a jelölést, más kérdés, hogy a jelek szerint az MSZP, és mi tiszteletben tartjuk az autonómiájukat, míg az Együtt-PM nem”. Hozzátette: azért indítják Pásztort, mert őt nem tudják tönkretenni. Úgy fogalmazott: Miskolcon 75 százaléka van a „Fidesz-Jobbik koalíciónak” és egy „rendes tanár vagy orvos” nem merne ellenük elindulni, mert attól félne, hogy ellehetetlenítik.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2014. július 05. 19:14
Tehát nem Pásztor kell, hanem a /kalkulált/ szavazatszerző képessége!
filoszemita
2014. július 05. 16:26
Engem azért érdekelne Pásztor úr véleménye arról, hogy a szélsőjobber "hírportál" ilyen gyűlöletkeltő hazugságokkal traktálja a népet mindennap, mint ez is: "Muhámmád Ábu Khdejr 16 éves palesztin fiatalt - amint arról mi is beszámoltunk - szerdán a mecsetben elvégzett hajnali ima után rabolták el, majd gyilkolták meg bestiális módon bosszúálló zsidók. A fiú családjának követelésére a holttest boncolásán részt vett dr. Száber el-'Avíl palesztin patológus is. Az izraeli hatóságok eddig igyekeztek eltitkolni a már mindenki előtt ismert aljas gyilkosság részleteit, ám röviddel ezelőtt Muhámmád 'Ábd el-Gani el-'Uvíví, a Palesztin Nemzeti Hatóság államügyésze elmondta a betlehemi székhelyű Má'án Palesztin hírügynökségnek: A boncolás eredményéből kiderül, hogy az áldozatot még élt, amikor halálra égették. A bosszúálló zsidók által bestiális módon meggyilkolt palesztin fiatal testének 90 százaléka megégett, főleg a feje. A boncoláskor az is kiderült, hogy a fiatalt főleg a fején érték erőteljes ütések. A palesztin államügyész közlése szerint a 16 éves áldozat tüdejében és légúti szerveiben gyúlékony folyadékot is találtak, amelyet azért töltöttek bele, hogy meggyújtása után még jobban égjen. A meggyilkolt palesztin fiatal holttestét az izraeli hatóságok egészen a temetés napjáig még az apjának sem engedték megnézni. Az Advár.ps palesztin hírportál által most közzétett fénykép megtekintése után már értjük, hogy miért nem engedték megnézni. Mi pedig továbbra is várjuk a budapesti kormány elítélő nyilatkozatát, amiképpen néhány nappal ezelőtt a három zsidó telepes fiatal elrablása után tette. Sőt a római pápa imájára is számítunk, amiképpen őszentsége nem is olyan régen a három zsidó telepes fiatal szabadulásért esedezett." És ehhez még mellékeltek is valami photoshoppal készült képet. Az ilyen rasszista megnyilvánulásokat el kell ítélni. Egyetlenegy mainstream híradóban sincs ilyen hír, mert ilyen nem is lehetséges.
Mich
2014. július 05. 16:04
Már megint egy ballikos "független" mögé bújik a Ballib Népfront...
Fahrenheit 451
2014. július 05. 14:58
Miskolcnak Pásztor az ideális, aki nem hazudja el a cigányproblémát. Ha Miskolc nem Pásztort választja, az szemét ideológiai maszlaggal helyettesíti a cigányprobléma megoldásához szükséges, kifejezetten cigányiskolákat, szociális munkásokat, azt magyarázva, hogy ezek helyett stadionokra és egyéb baromságokra kell fecsérelni a közpénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!