HVG: Káosz és csőd Csurka hátrahagyott cégeinél

2012. február 19. 15:07

Felszámolás, végrehajtás, perek fenyegetik a MIÉP körüli cégeket és alapítványokat, amelyeket Csurka István hagyott maga után – írja a HVG. A hetilap összefoglalója szerint csaknem tíz cég és alapítvány jutott csődbe vagy került peres eljárás alá a most elhunyt politikus környezetében.

2012. február 19. 15:07

Felszámolás, végrehajtás, perek fenyegetik a MIÉP körüli cégeket és alapítványokat, amelyeket Csurka István hagyott mag után – írja a HVG. A lap emlékeztet: a 2008-ban felszámolt Magyar Fórum Kft. kamatokkal számolva több mint százmillió forinttal tartozott az államnak az Antall-kormány idején elvállalt, s a megrendelő Állami Vagyonügynökség által hozomra kifizetett, soha el nem készült privatizációs propagandafilm miatt. A kiadót fő tulajdonosa, a Fórum (későbbi nevén Deák Ferenc) Alapítvány is perelte, ám a felperesnek ítélt pert az MDF-es kurátorok döntése nyomán nem követte végrehajtás. 

Magyar Fórum csődje előtt a Magyar Út Körök Mozgalom, majd a MIÉP-közeli Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány tulajdonában álló B-Média Kft., később pedig az Ady Endre Sajtóalapítványt lett Csurka kiadója. A B-Média Kft. 2011-ben szűnt meg egyszerűsített felszámolással, a MIÉP-szóvivő Győri Béla vezette Sajtóalapítvány miatt pedig a korábbi MIÉP-es Szabó Lukács fordult az ügyészséghez, mondván, a Csurka-lap nem számolt el az újság veszteségének fedezésére az alapítványtól kapott több mint ötvenmillió forinttal.

Hasonló kudarcként számol be a lap a Magyar Fórum Borháza Kft.-ről is, amely 2006-ban egyszerűsített felszámolással szűnt meg, vagyis a hitelezők számára nem maradt hátra pénz. Bár még létezik, ma már szintén felszámolás alatt áll a borházcégből kivált, egykor szintén ifjabb Csurka által vezetett Queen Rt.

A B-Média befektetése volt a jelenleg szintén felszámolás alatt álló Magyar Kép és Hang Zrt. – írja a HVG – amely a megszüntetett Pannon Rádió pótlására indítandó Rákóczi adó háttércégeként jött létre Dombovics Melinda, a pártelnök titkárnője vezetésével. A lap értesülései szerint az egyszerűsített eljárásról szóló papírokat az ügyben érintettek számára már postázták, pénz ott sem marad hátra. K.O. Média nevű céget, amely a 2005-ös romániai és szerbiai árvizek magyar károsultjai javára gyűjtött adományokat 2010-ben szintén vagyontalanul számolták fel.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
novara
2012. február 19. 17:42
A HVG tehát szimplán nekrofil. Nem ismervén a mondást,halottról vagy jót,vagy semmit,még halála után is b@szogatja Csurkát...
peninsulavaldes
2012. február 19. 17:40
Mindjárt megírja valamely kedves ember, hogy Csurka direkt most távozott az élők sorából..
packó_
2012. február 19. 16:59
Érdekes, hogy Eriket, meg a táskás nevű trollt azok fizetik a Mandi szétveréséért, akik Magyarországot a csőd szélére jutatták. Alja nép vagyotk Erik!
Feyszáll
2012. február 19. 16:45
A hávégé mindent tud, a hávégé mindent lát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!