Lehet szemlézni ezt is, kedves Mandiner, nagyon szívesen!

2023. február 15. 13:03

Megszólítva érzem magam Forgács István által.

2023. február 15. 13:03
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

„Megszólítva érzem magam Forgács István által, főleg, mert a lakájmédia elsősorban egy jó mérőverázás lehetőségét látta meg ott, ahol évezredes adóssága van a többségi társadalomnak. Szóval akkor. Az erőszaknak nincs színe. A segítséghez való hozzáférésnek, az érdek- és jogérvényesítés lehetőségének (vagy lehetetlenségének) annál inkább.

Forgács úr kikérheti a Borsod-Abaúj-Zemplén vagy a Szabolcs-Szatmár vármegyében történt családon belüli erőszak eseteinél az elkövetők és az áldozatok iskolai végzettségét, (nem is lenne teljesen hülyeség), de vajon mennyire ismerik fel arrafelé az amúgy országosan is tragikusan ritkán felismert kapcsolati erőszak tényállást? 2013-ban vezették be, meg lehet nézni, hogy hány hivatalos eljárást maga után vonó eset jut azokra a statisztikákra, amelyek eleve kérdéses, hogy mennyire fedik a valóságot.

Azt mondja Forgács úr, hogy ha a »megoldás felé akar elmozdulni«, akkor ebben az esetben nem a cigányokat akarja mindenáron látni, hanem »földrajzi alapon próbálom meghatározni, hogy melyek azok a helyek ma az országban, ahol nagyobb szükség lenne a beavatkozásra, a prevencióra és az áldozatsegítésre« , mert ha »ezek elsősorban cigányok által nagyobb arányban lakott térségek, akkor az ott élőkkel, köztük nagyobb számban az ottani cigányokkal van feladata mindenkinek« .

Nem, Forgács úr, nem velük. Vagy nem így, mert ez így kissé áldozathibáztatóra sikeredett. Az intézményi rasszizmussal van feladatunk, azzal, ahogy a rendőr vagy a családsegítő hányszor - de hányszor - legyint, hogy á, »náluk« ez már csak így megy!

Azt mondja Forgács úr, hogy a jogvédők nem néznek szembe a valósággal. Dehogynem. Éppen csak az állam, a kormány nem áll velük szóba, ha mégis, az kirakatszóbaállás, ami kizárólag arról szól, hogy el lehessen mondani, mi aztán meghallgatjuk a civileket.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. február 16. 09:35
Homokba dugja a fejét a hölgy. "Intézményi rasszizmus" - lehet, hogy van ilyen, amikor legyint a családsegítő a sokadik ügyre, hogy úgyis minek foglalkozzanak vele, mert csak ismétli önmagát. A földrajz alapvetően semmit sem jelent, mert nem amiatt alakulnak ki térségbeli különbségek, hogy a Nap más szögben éri ott a Földet. Szegények pedig mindenhol vannak.
Ewiike
2023. február 16. 02:21
Draga szivem , senki nem szólított meg , es a véleményedre senki sem kíváncsi.
Geczy Zsolt
2023. február 15. 20:47
Szervezzen a Mandi nyilvános vitát!
Hajni37
2023. február 15. 20:05
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL: A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerúen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásait vették alapul, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET, hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!