Ez a hiperhaladár, nagyon nyugatosch szemlélet rettenetesen provinciális (és buta)

2023. február 12. 13:21

Miután megtudtuk, hogy az abszolutizmus a feudalizmus legfelsőbb foka, azt is megtudtuk, hogy a NYUGAT (Zsupér új vallása) kétezer éve mindenféle haladás és innováció motorja.

2023. február 12. 13:21
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Facebook

„»A Nyugat 2000 éve a fejlődés, a technológiai és kulturális inniváció, a társadalmi haladás motorja.«

A Harmadik Pólust a seggbutaság fogja megképezni. Miután megtudtuk, hogy az abszolutizmus a feudalizmus legfelsőbb foka, azt is megtudtuk, hogy a NYUGAT (Zsupér új vallása) kétezer éve mindenféle haladás és innováció motorja.

De amúgy a reneszánszig nagyjából a »Nyugat« egy pocsolya volt, és annyit mondhatott és mondott okkal-joggal, hogy csórók vagyunk, de szabadok, mert gazdagok és innovatívak inkább a keleti despotizmusok voltak. Általános iskolás tananyag, hogy mikor puskaporoztak már a kínaiak. A nyugati hegemónia pár száz éves fejlemény, világtörténeti léptékben kb. semmi. Legnagyobb jóindulattal is 500 éve kezdett el együtt megjelenni a szabadság és a jólét házassága. Előtte nem volt, és jó kérdés, meddig tart.

Ez a hiperhaladár, nagyon nyugatosch szemlélet rettenetesen provinciális (és buta).”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. február 13. 13:13
Mechanikus időmérés : a toronyórát , egy pap szerkesztette . Az a pap természettudós is volt Pápa lett belöle .
Igazszó
2023. február 13. 07:26
A vizikerék, szélkerék nem középkori találmány.
amca
2023. február 12. 20:19
Kedvencem ez a csigazabáló, púzsa. Egész életében beghudjozott, baszahart, sírt mint a bőgőmajom. Na, most ezt kéne nekünk olvasni. Hiihihihiihih. 1 betűjét se. Inkább 6. Lenyin. Vagy Mao.
mokány
2023. február 12. 16:51
A polgári demokrácia sem egyéb , mint a lefejezett abszolút monarhia , a nép utólagos megkérdezésével .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!