A nem-vétó hete

2022. december 10. 14:36

Ha ez nem vétó, akkor Orbán nem ismeri a szó jelentését. De ismeri. Mi meg ismerjük őt.

2022. december 10. 14:36
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (Twitter-oldalán), hogy »hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget. Ez fake news. Magyarország kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának, kétoldalú alapon. Nincs vétó és nincs zsarolás, csak meg akarjuk győzni az EU tagállamait, hogy nem a közös hitelfelvétel a megoldás ebben a helyzetben« – írta a miniszterelnök.

Ezzel szemben a tény az, hogy vétóval és zsarolással akarják őket »meggyőzni«. Az uniós pénzügyminiszterek ülésén a magyar résztvevő, Varga Mihály közölte, hogy a magyar fél nem támogatja a pénzügyi szabályozás módosítását, vagyis azt, hogy tegyék lehetővé hitel felvételét az Ukrajnának szánt segély finanszírozására. Ha ez nem vétó, akkor Orbán nem ismeri a szó jelentését. De ismeri. Mi meg ismerjük őt.

Azt állította Varga Judit igazságügyi miniszter (Facebook oldalán), hogy »a hazug balos sajtót előbb utolérik, mint a sánta kutyát… A baloldali álhírgépezet ugyanis valótlanul azt állította, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (ECOFIN) ülésén megvétózta az Ukrajnának nyújtott uniós pénzügyi támogatást. A valóság ezzel szemben az, hogy a téma lekerült a napirendről, így nem is szavazhattak róla.«

Ezzel szemben a tény az, hogy a javaslat azért került le a napirendről, mert a magyar miniszter előre megmondta, hogy ellenzi. Úgyhogy a hazug balos sajtó csak lefordította a nyilatkozatát magyarra. De a Reuters világhírügynökség, amely talán mégsem a baloldali álhírgépezethez tartozik, szintén vétózásról írt. De majd ha Varga Judit tiltakozik náluk, talán belátják, hogy hibáztak.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2022. december 11. 10:20
Mi meg téged ismerünk bolgár blöki a kommunizmus csahos kutyája! Ugye jól mondom bulgár elvtárs? :D
amca
2022. december 10. 23:32
Mi meg téged ismerünk tahó. Sajnos már 50 éve. Lassan jön a mg dougless... Pakolj..
Palatin
2022. december 10. 21:48
A magyarok nem vétóztak, hanem egy okosabb megoldáshoz ragaszkodtak, amit az unió el is fogadott.
Zsolt75
2022. december 10. 19:31
Te még élsz? Kegyes az Úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!