Véleményszabadság német módra

2021. április 08. 07:17

Petry Zsolt kirúgása és a liberális szellemi terror súlyos következményekkel jár majd.

2021. április 08. 07:17
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Erről a történetről persze Thilo Sarrazin mesélhetné a legtöbbet. Ő kiváló pedigréjű szociáldemokrata párttag, sőt vezető és a Bundesbank egyik vezető munkatársa – volt. Aztán megírta a Németország felszámolja önmagát című könyvét (amely huszonkét hétig vezette a német sikerlistákat, elképesztő eladott példányszámokat produkált, hiába no, ha egyszer egy könyv találkozik a társadalom legközvetlenebb tapasztalataival, akkor ilyesmi helyzet áll elő). Sarrazin könyve nem volt összeegyeztethető a német nagypolitika »értékeivel«, úgyhogy Sarrazint azonnal elbocsátották a német Bundesbankból, pártja, az SPD pedig tíz évig kereste a módját, hogyan rúghatná ki végre soraiból a veterán szocdemet.

»Minden egyes mondatát leellenőrzi, hogy okot adhat-e arra, hogy kivágjuk.« Ezt Sigmar Gabriel SPD-elnök mondta 2010-ben, így öregbítve és erősítve a németországi sajtó- és véleményszabadságot, s persze azért is, hogy a korrupt és így megzsarolt Věra Jourovának hátralevő életében legyen igazodási pontja. Aztán Sarrazint kirúgták a pártból is, helyreállt a német demokrácia. Ott amúgy ez napi realitás. Mint az utcai zsidóverések. Éppen ezért van joguk kioktatni bennünket sajtó- és véleményszabadságból, továbbá antiszemitizmusból (is). S aki nem érti, pláne nem hiszi, annak utánajárnak. Világos?

Ezért lett volna üdvös, ha Petry Zsolt felkeresi Sarrazint, mielőtt él a véleménynyilvánítás szabadságával. Aki német vagy Németországban él, jó, ha tudja, mi a különbség a bátorság és a vakmerőség között. Bátorság az, ha bátran kimondod mindazt, amit bátran ki lehet mondani (lásd Gulácsi). Vakmerőség pedig, ha van saját véleményed, ami eltér a bátrakétól, és mégis kimondod. Nos, ennek minden körülmények között lesznek következményei. (Lásd Sarrazin, Petry vagy a kirúgott, meghurcolt névtelenek ezrei, a kirúgott, meghurcolt rendőrök, katonák, akárkik…)

(...)

Petry Zsoltot egy gyáva, becstelen, sz…r alakokból álló klub kirúgta a véleménye ­miatt. Mondjuk el még egyszer, már csak az imprinting végett: maga Németország működik így, ott ez a normális, és ezt nevezik jogállamnak meg demokráciának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. április 08. 17:17
niederbohoc szerint Petry csak egy kapusedző, ne nyilatkozzon! Mondja ezt egy aljas, tolvaj aruló galiciai!
Isten jobb keze
2021. április 08. 16:09
Ez a dologmár túl van tolva mint egy bicikli. Váltsunk témát! Ennek a Bayer gyereknek mindig szaros a szája.... vajon miért??
szilajkert
2021. április 08. 16:02
Drága Barátaim, Zsolti! Kezdeném azzal, hogy Te Hülye vagy a focihoz! A gazdád is, de Ő legalább valamit megértett. A foci pénz, reklám, propaganda. Ö erre utazik.:) Ami Petryt illeti, Ö jól tudta, hogy mit vár el a clubja ebben a kérdésben. Miért is nyilatkozott éppen egy kormányközeli sajtónak, amikor már a Gulácsi ügy lecsengett??? Ez olyan lenne , mintha Te ekéznéd a keresztény erkölcsű pártársaidat, és ők kivágnának, mint macskát sz@rni, hogy a Te irodalmi szókincsedet idézzem. Petryt most nyilván szerződteti a Vidi, és megint megmutatjátok a magyar embereknek,hogy Ti milyen f@sza gyerekek vagytok, senkit nem hagytok az árok szélén, csak belelökitek.
konfitaltkacsa
2021. április 08. 15:29
Szóval a legális, munkavállalási és tartózkodási engedéllyel érkezett egyén = illegális, azaz törvénysértő egyén? Mert ha összemosod, akkor ergo nincs szükség a törvények betartására ab ovo. Ha elkezdjük egybevenni a törvényest a törvénytelennel, iszonyú veszélyes ajtót nyitunk ki. Tuti ezt akarjátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!