Kukoricán térdepelés

2021. április 07. 14:19

Az amerikaiak mellett az angolok is térdelhetnek, a franciák hasalhatnak is, mert ami gyarmatosítás néven futott, az maga volt a gyalázat.

2021. április 07. 14:19
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

„A minap az történt, hogy a lengyel játékosok nem térdeltek le az angolok ellen vívott labdarúgó-világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt. Az angolok igen, a lengyelek viszont nem. Egyikük sem. Nemrég egy ilyen meccs eleje nagyjából úgy nézett ki, hogy a csapatok kifutottak, a kapitányok kezet fogtak, választottak térfelet vagy kezdést, a bíró az órájára pillantott, a sípjába fújt, aztán »elindult útjára a pettyes«, a közönség meg vidáman énekelt vagy üvöltözött jóízűen, ahogy éppen kedve tartotta.

Egy ideje már mindeközben nagyon helyesen mindenki nemet mondott a rasszizmusra is, mondjuk egy felirat formájában, de térdre többnyire akkor ereszkedtek a focisták, ha mondjuk valami gubanc támadt a cipőfűzőjükkel. Ez a térdelgetés az úgynevezett Black Lives Matter-mozgalom megjelenése után jött divatba a sportban, pontosabban az azt követő nyomásgyakorlás és minden képzeletet felülmúló túltolás hatására. A térdelés erős, kifejező gesztus, számtalan jelentést hordozhat a bocsánatkéréstől a lánykérésig. Kikényszeríteni nem illik. Azt kínzásnak nevezzük. George Floyd halála óta megváltozott a szimbolikájának egy része, akadnak, akik a BLM által generált felvetések jóváhagyásának tekintik, mások az anti-­rasszizmus melletti elköteleződésnek, megint mások ennek is meg annak is.

Mindenesetre amennyiben a jelen helyzetben a házassági ajánlatot kizárjuk, marad a bocsánatkérés, ám akkor az is felmerül, hogy ki kitől kérjen bocsánatot, aki meg nem óhajt, arra viszont ne nézzenek már úgy, mint gyújtogató a vizes szalmára, mert az presszió, megbélyegzés. Konkrétabban.

Ha úgy vesszük, Amerikának éppen lenne miért térdepelnie az őslakosok szisztematikus kiiktatása vagy éppen a rabszolgaság intézménye miatt,

de emlékeim szerint a bocsánatkérés már többször megtörtént, más egyebet pedig utólag nem nagyon tehetnek, a lábcsókolgatás meg már egy egészen más fétis, valamint esetünkben talán azért mégis manierizmusba hajló barokkos túlzás. Az angolok is térdelhetnek, ha akarnak, a franciák hasalhatnak is, amennyiben ez a heppjük, mert ami gyarmatosítás néven futott, az maga volt a gyalázat, azt a szennyest nem lehet az otthagyott infrastruktúrára mutogatva kimosni, arról nem is beszélve, hogy következményként jött a kollektív lelkiismeret-furdalás, abból pedig a jelenleg tapasztalható önpusztítás és önfelszámolás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. április 07. 16:34
Amíg az angolok körbehajózták a földet, felfedezték Ausztráliát és mindenféle egzotikus helyekre vezettek expedíciókat, gyarmatosították a fél világot, kiépítették az Újvilágot, végigcsinálták az ipari forradalmat, hatalmas technikai ugrást hajtottak végre, találmányok és tudományos felfedezések garmadájával sokkolták a világot, addig a mellettük élő írek krumplit termesztettek. Amit az angolok hoztak át az Újvilágból. Aztán kirohadt a krumplijuk és tömegesen éhen haltak. Aztán áthajóztak az Újvilágba, amit az angolok már civilizáltak. Noha mind a két nép tök egyforma földrajzi adottságok között élt, mindkettőnek egyformák voltak a lehetőségeik, de mégsem egyformán viselkedtek. Azt lehet tudni, hogy melyik a tanulékony, melyiknek van felmérhetetlenül nagyobb hatása a világra a másiknál. A két nép körül melyik a bűnös????? Miért?????? Mi melyikre hasonlítanánk? Azért vagyunk bűntelenek, mert nem csináltunk semmit, miközben mások meg igen? Hülye-e az, aki így gondolkozik? Ostoba semmirekellő agyhalott idióta. Péld 14,4 Mikor nincsenek ökrök: tiszta a jászol; a gabonának bősége pedig az ökörnek erejétől van. Péld 26,16 Bölcsebb a rest a maga szemei előtt, mint hét olyan, a ki okos feleletet ád.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. április 07. 16:23
Felesleges mai szemmel visszafelé mutogatni, mert minden erős ország leigázta a nála gyengébbet. Mindig is így volt, és mindig is így leszen.
Knerten
2021. április 07. 15:30
"Európának" nincs gyarmati múltja. Gyarmati múltja Angliának, Spanyolországnak, Portugáliának, Franciaországnak, Belgiumnak és Hollandiának van. Ez Európa 45 (negyvenöt!) országából 6 (hat!).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!