Ez nonszensz és megengedhetetlen

2020. március 03. 14:27

Ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy a rendszer egyedül hagyja a gyermekeket az anya elleni gyilkossági kísérlet miatt elítélt apával.

2020. március 03. 14:27
Szél Bernadett
Facebook

„Ma a kormánypárti képviselők nemmel szavaztak arra, hogy a jogrendszer jobban védje a gyermekek biztonságát a bántalmazóval szemben.

Ma tárgyalta ugyanis az Igazságügyi bizottság azt a javaslatomat, amit a tragikus győri gyermekgyilkossághoz hasonló esetek megelőzése érdekében dolgoztam ki – civil szervezetekkel közösen. A törvényjavaslatom célja az volt, hogy alapjaiban változzon a rendszer és a gyermek biztonsága legyen az első. Ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy a rendszer egyedül hagyja a gyermekeket az anya elleni gyilkossági kísérlet miatt elítélt apával. Ez nonszensz és megengedhetetlen. Ehelyett olyan jogrendszerre van szükség, ami a bántalmazottakat és a kiszolgáltatott helyzetben levőket védi a bántalmazóval szemben és szavatolja a gyermekek biztonságát.

Az Isztambuli Egyezmény 31. cikke is kimondja, hogy a szülői felügyeleti jog és a láthatási jog gyakorlása nem veszélyeztetheti az áldozat vagy a gyermek jogait és biztonságát – pontosan erről szólt az én javaslatom is.

A Fidesz képviselője, Czunyiné Bertalan Judit azt mondta, ezzel elviekben egyet is értenek, de mégse szavazzák meg, mert »alkotmányos aggályokat is felvet« a javaslatom, az Igazságügyi Minisztériumban pedig amúgy is dolgozik egy munkacsoport a kapcsolattartás újraszabályozásán, »várjuk meg«, mit mondanak.

Erre két dolgot mondtam: a kormány inkább ne oktasson ki senkit alkotmányosságból, főleg ne múlt hét kedd után és főleg ne engem, és legfőképp ne »várjon«. Eddig csak olyan javaslatokat láttunk kijönni a minisztérium boszorkánykonyhájából, amik épp csak a lényegről nem szóltak. Ha egy független képviselő ennyi idő alatt le tudott tenni az asztalra egy javaslatot, akkor talán egy kormánytól is elvárható lenne ez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2020. március 04. 15:28
szerintem az anyjuk hagyta vele egyedül a gyerekeket.
Rugán
2020. március 04. 10:43
Én meg már azt hittem a Bíróságokat kritizálja. DE NEM. Az OK! Mert kellően érzékenyítettek. A kormány nem ért hozzá, bezzeg ő független (értsd a magyar érdektől független) képviselői remekműve , meg a mögötte álló civilek (értsd NGO-k), és a (több ponton kritizálható) Isztambuli szerződés, így együtt maga a tökély. Dettike jöhet a vállon veregetés, jobb kéz bál váll, bal kéz jobb váll. Láthatjuk, a nőgyógyászattól a biztonságpolitikán át a rakétatechnikáig tökéletesen ért Dettike a jövő kutató. Fletó után szabadon: Ló.......t Detti.
briganti
2020. március 04. 09:27
Te Istenbarma, te. Húzzál már el a közéletből, senkit sem érdekelsz, te túlmozgásos trampli.
Potymog
2020. március 04. 04:11
Sajnálatos módon a gyermekotthonokat fölszámolták, és napjainkban is fölszámolják (pl.Fót). Elegendő nevelőszülő nincs. A rosszul szocializált, problémás(pl. drogos), sokszor alacsony intellektusú, tizenéves gyerekek nem kellenek senkinek, még a hivatásos nevelőszülők sem akarják őket befogadni. Egyébként is egyszerűbb nem kiemelni a gyereket egy rosszul működő családból, mint benne hagyni. Így sajnos sok gyermeknek nincs esélye arra, hogy normálisan szocializálódjon és jól funkcionáló felnőtt legyen belőle. A gyermekek érdeke viszont az lenne, ami egyben a társadalom érdeke is, hogy esélyt kaphassanak, és normális körülmények között nőjenek fel. Ezért kéne többet tenni, egységesen, mind a jobb, mind a bal, mind a pártsemleges illetékeseknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!