Menni vagy maradni?

2017. augusztus 16. 08:31

Retorikában elértük a diktatúrák szintjét. A kiút ebből az lehet, ha racionálisak maradunk, és önszerveződünk.

2017. augusztus 16. 08:31
Szilva Attila
Momentum Blog

„Svédországban mindenki a keresztnevén szólítja egymást, az ajtókon nincs ott, hogy professzor, doktor. Ez egy kulturális különbség, amit kifejezetten szeretek. Könnyebben tudom intézni a mindennapi ügyeket, a lényegről beszélünk, és nem a szavak második vagy harmadik jelentését keressük. Látványos a potenciális győztes-győztes helyzetek felismerése.

A magyar miniszterelnök pontosan tudja, és kihasználja, hogy a magyar emberek jó része nem hisz a győztes-győztes helyzetben: abból indulnak ki, hogy ha az egyik fél nyer, akkor a másik fél mindenképpen veszít. És az előbbi elnyomja az utóbbit. Tudja, hogy mennyire bizalom- és önbizalom-hiányos a társadalom, és tudatosan ebbe az irányba tereli a nyilvánosságot. Ezért láthattuk egy hónapja a veteményesekből kikandikáló, nevető Soros Györgyöt ábrázoló plakátokat. Itt már konkrét üzenet sincs. A plakát jelentése valójában annyi, hogy a miniszterelnök gyereknek tartja a választóit. Retorikában elértük a diktatúrák szintjét.

A kiút ebből az lehet, ha racionálisak maradunk, és önszerveződünk. Ha nem ülünk fel se állampolgárként, se aktivistaként, se politikusként, se újságíróként a legelső pletykának, hanem utána megyünk a problémáknak. Ha olyan pártot választunk, ami az emberek (uraságok) uralmát a jog (és az intézmények) uralmára cserélné.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. augusztus 17. 13:29
Mi az, hogy aktivista? Pénzértnyüzsgönc? Nem szeretem a hivatásos felforgatókat.
péterx
2017. augusztus 16. 12:23
1. Úgy nem mellékesen : Svédországban például , nemzeti szokás a legjobb barátot is besúgni az Adóhivatalnál...Ne avassa őket kvázi-szentté , ugyanolyan esendő emberek , mint . 2. Ne gyanúsítgasson senkit : a többségünk a win-win helyzetben hisz , mert enélkül anarchia lenne . 3.A demokrácia és a jog uralma érvényesül hazánkban , ez evidencia , hiszen minden nemzetközi vonalon így számolnak velünk . 4. Az Ön ál-objektív és Momentum-pártpolitikától érdekvezérelt leírása tehát hamis . Még verbálisan sincs "diktatúra" , egyszerűen kemény demokratikus küzdelem van .
Mutimi
2017. augusztus 16. 11:58
A zegyetemen azért van kint a prof titulusa a névtáblán, mert abbéli minőségében csücsül ott, és nem Józsiként. Az a szerep a barátainak van fenntartva. Persze lehet irigykedni hogy ő már elért valamit, de minek. Tipikusan a látszatnak ül fel, abból von le légből kapott következtetéseket.
catalina9
2017. augusztus 16. 11:12
Látványos a potenciális győztes-győztes helyzetek felismerése." Nos Szilva elvtárs, nincs ebben semmi csodálatos, szinte gyártják a győzteseket... "Hogy Svédországban se megy zökkenőmentesen az integrálás, azt a helyszínen látta kollégánk, aki meg is írta tapasztalatait: a 24 ezres Rosengård Skandinávia első számú muszlim gettója. Szomáliak, irakiak, törökök, bosnyákok – van itt mindenki, csak svéd nincs. És munka sem sok. A svédek azonban úgy tesznek, mintha Rosengård nem is lenne, becsukják a szemüket, nem beszélnek róla, mert a probléma, amiről nincs szó, az nincs is...." ez már win a köbön!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!