Vigasz-vb

2017. március 26. 12:51

Rettenetes, ha egy kormányka szomorú. Az embernek elfacsarodik a szíve.

2017. március 26. 12:51
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ám ha egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik. Kisebb ajtó ugyan, kevesebb szajrét lehet kivinni rajta, de jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Az olimpia, huss, elszállt, de valamicske írt jelent a sebre a vizes vb. Vigasz-vb. Szegény ember, szegény kormány vízzel főz. Nem összemérhető ugyan a zsákmány az olimpiától remélttel, ami szomorú és igazságtalan, de arra elég, hogy helyreállítsa a renomét a többi kispajtás, a haverok szemében. Mert már zúgolódni kezdtek, hogy akkor mi lesz most ővelük? Mérgelődött is a kormányka, hogy mindent tőle várnak: Hát mit gondoltok, lopom én a pénzt? - mordult rájuk. Ja, tényleg! - ismert el azért valamennyit az igazukból. És noha az ezermilliárd helyett csak százzal lehetett vigasztalódni, nekilátott.

Már azzal is mi munka volt, hogy legalább a száz mozdítható legyen! Hiszen két éve még 14,7 milliárdban határozták meg a teljes keretet. Akkor nem számított, hiszen mindenki a közbeszerzésekkel teli nagy-nagy olimpiai mézesbödönre koncentrált, kit érdekelt, mekkorára készül ez a jóval kisebb csupor. Milyen igaza volt az ábrándozás veszélyeire intő Vörösmartynak: »Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt.«

 Sajnos arra sem lehetett hivatkozni, hogy az infláció sokszorozza meg a költségeket, azt mégsem veszik be, hogy a nyugdíjemelésnél nincs infláció, a vigasz-vb-nél meg van. Lépésenként kellett haladni. Először a Dagály-törvénybe csak úgy mellékesen beleírni, hogy a Duna Aréna egymagában közel 25 milliárdot kóstál. Kicsit később a közbeszerzési pályázat kiírása szerint már 38,6 milliárdot. Még később 43-at, hiszen a videotonos Garancsi, a miniszterelnök focis barátja se maradhat éhen, ha már egész véletlenül ő kapta a megbízást. Mi az a 250 millió, amit a plakáthelyeivel - jó, kellett hozzá egy kis törvénymódosítás is - a kvótakampányon keresett? Vagy az a 700, amennyit agrártámogatásként csípett fel? Tavaly a cégeinek 86 milliárd árbevétele volt, ha idén lejjebb adná, ahogy mondani szokás, a kutyák is lepisilnék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. március 27. 19:22
Egy normális országban ez a banya meg se szólalhatna, hanem folyamatosan hamut hinthetne a fejére, hogy megbocsátsanak neki.
BőröndÖdön
2017. március 27. 18:51
Tolvaj-pártállamunk most van először.
edvind johnsson
2017. március 27. 13:12
Te viszont örülsz, hogy a magadfajták megfúrták az olimpia rendezésének jogát. Az sem normális, hogy 27-évvel a rendszerváltás után ez a nő még nyilvánosságot kap.
1istvan
2017. március 27. 10:27
ez a kedves ildikó se bontotta ki az igazság minden részletét. nem azt gondolta, hogy humort ír? nem sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!