Fideszesebbek vagyunk a fideszeseknél

2016. október 28. 13:53

Az egyházi és a családi mintát is egyaránt nagyon fontosnak tartom. Ha innen közelítjük meg a dolgokat, akkor polgári értékek tekintetében fideszesebbek vagyunk a fideszeseknél. Interjú.

2016. október 28. 13:53
Szél Bernadett
Kötőszó blog

A pápának szívügye a menekültkérdés is, következetesen kiáll a menekültek, elesettek megsegítésének krisztusi parancsa mellett. Ön a politikai, sőt még a kutatói pályája előtt, 2002-ben programvezető volt a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél. Ez az elköteleződés, civil szerepvállalás fakadhatott keresztény indíttatásból?

A mi családunkban mindig is természetes volt, hogy segítünk a gyengébbeknek. Nekem mindig azt tanították, és számomra ez egyben szakmai és politikai alapérték is, hogy az lehet erős ember, aki segíti a gyengébbet. Aki bántja a gyengébbet, az gyenge ember. Mindig azok a papok, püspökök voltak rám nagy hatással, akiken azt láttam, hogy másokért élnek. Ezért az egyházi és a családi mintát is egyaránt nagyon fontosnak tartom. Ha innen közelítjük meg a dolgokat, akkor polgári értékek tekintetében fideszesebbek vagyunk a fideszeseknél. 

Azért, mert család kiemelt szerepet kap a programjukban?

Igen, de mi a családi életet nem kőbe vésett szerepek mentén képzeljük el, hanem a társadalomban és a zöldpolitikában kiemelten fontos kisközösségi élet bázisaként. A család az a hely, ahol feltétel nélkül szeretjük egymást. A politikusoknak azon kívül, hogy minden létező eszközt megadnak a biztonsághoz, a tervezhetőséghez, nem szabad beleszólniuk az emberek életébe.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. október 31. 15:47
"A politikusoknak azon kívül, hogy minden létező eszközt megadnak a biztonsághoz, a tervezhetőséghez, nem szabad beleszólniuk az emberek életébe.” Bernike! A ballibet kellene követniük az embereknek! Úgy kellene örömhöz jutniuk, mint az Önök ikonjának, Benditnek, Minden nap ki kellene választani egy politikust, annak a gipsz-fejét kellene rugdosni családilag és örömükben sípolniuk kellene egy kicsit aprajának és nagyjának. Végül pedig jól berúgni a romkocsmában, hogy örömittasnak érezzék magukat. Na, ennyit Önökről.
Anti Komcsi
2017. szeptember 28. 16:08
Ugyan már, az LMP nek nincs programja, nincs szakértőgárdája és nincs egyetlen egy hiteles politikusa sem. Hiteltelen, baloldsli populista maszlagból nem kérünk.
2017. június 04. 20:17
Kedves Bernadett! A polgári értékrend mióta Fidesz eredetű? Ennek a fogalma - persze nem kiüresedetten, tartalom nélkül - már akkor létezett, amikor a fideszesek zöme még a KISZ-MSZMP óvodában homokozott. Ráadásul ilyen bérszínvonalon legfeljebb a május elsejei ingyen Kőbányaira lehet ácsingózni, meg az egy már virslire, mustárral!
balbako_
2017. április 25. 21:14
Azért cseszegetik Orbánt, hogy csak a migránsüggyel foglalkozik. Ez a liba még nem unja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!