A Jobbik KGBélája és a kommunisták

2014. július 04. 12:11

A FIDESZ-KDNP többször megvitatta ezt a kérdést és korábban úgy döntött, hogy nincs szükség ilyesfajta lusztrációs törvényre. Interjú.

2014. július 04. 12:11
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Origo

Mikor bármifajta ilyen kérdésről beszélünk, akkor igazából nem is tudjuk, hogy kiket szeretne igazából a Jobbik kitiltani a közéletből, akkor, amikor ilyesfajta jogszabályokról beszélünk?

Tasnádi Lászlót például.

Először egy ún. nomenklatúra jegyzéket kell összeállítani a Nemzeti Emlékezet Bizottságnak minél hamarabb – itt több munkacsoportban, több konferenciával is elkezdték ezt a munkát –, hogy kik voltak a kommunista rendszer hatalom birtokosai. Utána lehet a következő kérdéseket föltenni, akár a hatalomból való kitiltást. A Fidesz-KDNP többször megvitatta ezt a kérdést és korábban úgy döntött, hogy nincs szükség ilyesfajta lusztrációs törvényre. (...)

Tasnádi László, a belügyminisztérium rendészeti államtitkáráról a HVG azt írta, hogy a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztályon tevékenykedett századosként. Miatta hozakodott elő a Jobbik ismét ezzel a javaslattal!

Nem volt az előző időszakban sem olyan félév, vagy év, amikor a Jobbik hasonló javaslatokat ne terjesztett volna elő, miközben a soraikban eközben állampárti nagy intézményeknek, mint az akkori Nép Ellenőrzési Hivatal – ha jól emlékszem ez volt a neve – az egyik vezetője ugyanúgy ott ült a Jobbik soraiban. Kovács Bélát például a sajtóban már csak »KGBélának« hívják. Talán erre figyelhetne a párt és akkor hitelesebb lenne a felvetésük, de egyelőre nem az.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2014. július 04. 20:16
Az ilyen maszatolások miatt is nő a Jobbik népszerűsége.
Zsusztina
2014. július 04. 18:47
Nagyon szomorú, hogy idáig jutott az ország. Az ügynökkérdés fontos és napirenden kell tartani. De nem ez az első lépés akkor, amikor Hornról ma szobrot avattak. KGBéla meg a Tasnádik Hornhoz képest puskát vivő nyulak.
Fletonovics
2014. július 04. 17:12
Az a kurva nagy baj ebben az országban, hogy nálunk bevett forma az eső után köpönyeg ördögi kör! Az egész politikai elitet ki kellett volna rúgni, sleppestől, sajtóstul mindenestül! És kik kerültek volna a helyükre? Ugyanazon "nép fiai"! Ha elvetjük azt, hogy képesek vagyunk tanulni a hibáinkból, akkor ez a nép halott! Hosszabb távon, tanulni akkor vagyunk képesek, ha megbékélünk a múltunkkal, elfogadjuk azt, nem folyton hátrafelé nézünk, hanem előre, letesszük és nem cipeljük tovább a terheinket, na és a Tasnádik, KGBélák, Böszmék, asszonyverők stb., de akiről csak a gyanú is felmerül, önként és dalolva, lelkiismeretük miatt távoznak a közéletből! S, ha erről véletlenül elfelejtkeznének, "elvtársaiknak" kéne, akár csendben és titokban, erre kényszeríteni őket! E szép, hosszú és gyötrelmes folyamatot a választók mércéje is segíthetné! Ehelyett a totál káosz felé haladunk, mert a libsi lóf@szban mindent lehet! Olyan ez, mint az "arab tavasz", ahol kurvára épül a demokrácia! A demokrácia nem minden népnek való, csak annak, aki nem magyarázza félre! Azt meg nagy ívben leszarom, hogy ki kezdi el a tanulási folyamatot! Tehetné éppen a regnáló politikai hatalom is! Mert, amíg azt játsszuk, hogy "amit szabad a nagy ökörnek, azt szabad a kis ökörnek" bizony ugyanazt a szart tapossuk! És sose lesz vége! Amíg az energiáinkat erre fordítjuk, nem marad elég arra, hogy változtassunk egy fikarcnyit is!
kerecsen
2014. július 04. 17:09
Ejnye Bence, ejnye Bence...! A te KDNP-d első elnöke Keresztes Sándor, is III/III-as besúgó volt! Nézz utána, majd kérj bocsánatot a JOBBIK-tól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!