Nyugi, Kádár marad!

2014. február 10. 12:46

Mára a közbeszéd ott tart, hogy a sírhely felszámolásáról beszélnek sokan az országban. A veszély nem reális.

2014. február 10. 12:46
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

Kádár elleni támadás nem más, mint a Munkásmozgalmi Panteon elleni támadás. Ha valaki megváltja a két sírhelyet, akkor azzal elismeri, hogy a területen lévő sírhelyek fenntartása nem kötelessége az államnak, azért valakiknek fizetni kell. Itt százas nagyságrendben vannak volt munkásmozgalmi vezetők sírhelyei. Síronként 465 ezer forintot kifizetni lehetetlen, ezért célunk csakis az lehet, hogy a Munkásmozgalmi Panteon egésze, ide értve a környezetében lévő munkásmozgalmi kötődésű sírhelyeket is, kerüljenek az állandó védettséget biztosító Nemzeti Sírkertbe. Ehhez az szükséges, hogy az egyértelműen jobboldali kötődésű, Boross Péter vezette Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság ezeket a sírokat védetté nyílvánítsa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. február 10. 15:14
Azért egy mondatot megér, hogy a minap egy temetés kapcsán jártam arra. Megnéztem a munkásmozgalmi részt. Hihetetlenül elhanyagolt állapotban van. Csak élősködni tudtak rajtunk, a derék rokonok - mert azért élnek még nyilván rokonaik is szép számmal - leszarják az elhunytak emlékét. Ez azért jelzi miféle "emberek" voltak ezeket a csirkefogók! Ha a saját pereputtyuk nem foglalkozik velük nekünk miért is kéne?
sasadi
2014. február 10. 14:58
Ez a hazaáruló tömeggyilkos megérdemelné, hogy úgy temessék el, ahogy ő temettette el Nagy Imrét! Jeltelen sírba, kátránypapírba csomagolva, arccal lefelé. Ja persz már ellopták a koponyáját és a felesége hamvait is. Ez akkor már nem oldható meg.
briganti
2014. február 10. 13:48
Aha. Hát ki nem sz.rik bele a ti munkásmozgalmi panteonotokba?
marko11
2014. február 10. 13:21
Jobb országokban nem írják át a történelmet. Legalábbis nem ilyen gyakran, mint nálunk. Főleg nem írnak ki senkit a történelemből. Talán még olyan percemberkéket sem, mint Bajnai vagy Gyurcsány. Kádár viszont - tetszik, nem tetszik! - évtizedekig volt az ország első embere. Ezzel a hosszú időszakkal (benne az '56-os megtorlásoktól a szovjet blokk irigyelt országáig) máig sem tud mit kezdeni a jelenkori történelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!