Az algériai „nő” megérdemelne egy testközeli találkozót Mike Tysonnal” – Még a Telex és a 444 kommentelői is Hámori Luca mellé álltak

2024. augusztus 03. 20:19

A különböző portálok olvasói szinte kivétel nélkül elismerik Hámori Luca ember feletti teljesítményét, ám volt, aki szerint a többet ütő bokszoló nyert.

2024. augusztus 03. 20:19
null

Nyitókép: Mediaworks

A 444 és a Telex Facebook-oldalának kommentelői is igazi hősnek kiáltják ki Hámori Lucát, aki ugyan egyhangú pontozásos vereséget szenvedett algériai ellenfelétől, de nem vitatható, hogy becsületesen helytállt a ringben, nem félt a hatalmas fizikai fölénnyel rendelkező Imane Heliftől. Ugyanakkor a legtöbben botrányosnak, szégyenletesnek, viccesnek nevezik, hogy egyáltalán létrejöhetett ez a mérkőzés, hiszen finoman fogalmazva is tisztázatlan az afrikai sportoló neme. Néhányan pedig nyomdafestéket nem tűrő módon küldték el melegebb éghajlatra a bokszolót, a NOB-ot és mindenkit, aki lehetővé tette ezt az egyoldalú küzdelmet. S persze volt ellenvélemény is.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyikük azt írja, hogy „Luca ügyes voltál, mindenképp te nyertél.

Az algériai „nő megérdemelne egy testközeli találkozót Mike Tysonnal”. 

Más úgy fogalmaz, „ha egy férfi meg egy nő küzd egymással azt mifelénk nem sporteseménynek, hanem családon belüli erőszaknak hívjuk. Ez minden volt, csak nem sportszerű, de hogy Luca még így is kitartott az azért nem semmi”.

A portálok egyik olvasója szerint Luca ennek az olimpiának a kizárólagos győztese. 

Sportszerűen, tisztességesen küzdött, szabályosan!! Ennyi bőven elég, hogy győztesnek lehessen nevezni! Egy esélytelen helyzetben is megmutatta, hogy a végsőkig küzd, bármi is lesz a vége. Gratulálok neki!” – írta. Van, aki úgy véli, „nem volt semmi, ahogy állta! Tisztelet neki és őszinte gratulációm! Remélem, 4 év múlva újra láthatom” – fogalmazott. Egy kommentelő pedig azt emelte ki, hogy Hámori nem adta fel, mint az olasz lány, „végignyomta az összes menetet, amit tudott beleadott, egy olimpián az 5. hely sem rossz, sokan ki sem tudnak jutni, szóval szép ez is” – írta.

Ezt is ajánljuk a témában

Volt, aki szakmai véleményt fogalmazott meg, s állítja, a többet ütő bokszoló győzött: „Nem volt ebben a meccsben semmi extra. Nem láttunk az algériai hatalmas ütőerejéből semmit, viszont sajnos a hosszabb keze előnyét ki tudta használni. Luca sokkal szebb bunyót játszott, mint az algériai, de nem igazán tudta elérni. A bírák pedig nem a szépséget díjazzák, hanem a tiszta ütéseket, amiből az algériainak több volt. Megérdemelten nyert, és nem a kromoszómái miatt.”

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ribizli-2
2024. augusztus 04. 06:31
Hol a WADA????
mandala-3
2024. augusztus 04. 04:25
SZÉGYEN!!!! magyar NOB a neved! de mit várunk ahol tolvaj sniccpali ott lehet!
states-2
2024. augusztus 03. 23:13
A legújabb, hogy az anyakönyve, amiben nőkét szerepel, egy hamisítvány, amit 2018-ban állítottak ki, amikor boxolni kezdett.
Gaz_pacho
2024. augusztus 03. 23:08
Arab országokban a buzikat lelökik a 10. emeletről vagy darun lógatják fel.... Ezért is menekült mindenki onnét.....aki buzi.... Most meg éltetik őket az arab világban meg algériában is ???? Sértődnek ?? Tényleg meghülyült a világ......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!