Elon Musk teljesen kiakadt, a nemzetközi sajtó ömleng a megnyitó miatt

2024. július 27. 13:11

A milliárdos a péntek esti produkción teljesen felháborodott.

2024. július 27. 13:11
null

Fotó: Xu Chang/POOL/AFP

Nagy sikert aratott a nemzetközi sajtó értékelése szerint a párizsi olimpia pénteki esti megnyitója. A küldöttségek a Szajna hat kilométeres szakaszán hajókon vonultak fel, a part mentén több mint 300 ezren figyelték az eseményeket, a művészi produkciókat, a ceremónia hivatalos részére pedig az Eiffel-torony mellett a Trocadero kertben került sor. Az ünnepség alatt szinte végig esett az eső, ami a felvonulóknak és a közreműködőknek is megnehezítette a dolgát, továbbá a nézőknek is kellemetlenséget okozott, ennek ellenére jó hangulatban zajlott le a megnyitó.

Ezt is ajánljuk a témában

A nemzetközi sajtó is nagyra értékelte a franciák erőfeszítését, vállalását és az egyedülálló lebonyolítást. A New York Times tudósítója arról írt, hogy „a franciák évek óta készültek a kiemelt eseményre, amely végül történelmi utalásokkal, meglepetésekkel, giccsel, sporttal, művészettel és divattal fűszerezett remekmű lett – mindezt a mintegy 7000 sportolót szállító hajók hatalmas felvonulása tette teljessé, megkoronázva Lady Gaga és Céline Dion alakításával”.

A Guardian újságírója úgy fogalmazott: „Franciaország azt ígérte, hogy a megnyitó ünnepség a világ legnagyobb szabadtéri előadása lesz. Több mint 300 ezer ember nézte a folyópartról és hidakról – további több százan az ablakokból és az erkélyekről – ahogy a tánc, az élő zene és az akrobatika kibontakozott több mint hat kilométeren keresztül az Austerlitz hídtól az Eiffel-toronyig”.

A BBC úgy összegzett: „ragyogóan frenetikus előadás, különleges stílus”.

A spanyol Marca „a történelem legjobb megnyitójának” nevezte a péntek esti előadást, az El País szerint „Párizs elkápráztatta a világot az özönvíz alatt”, a belga Le Soir pedig „Párizs varázslatos” címet illesztett a kivilágított Eiffel-torony mellé. Az angol The Sun, az osztrák Der Kurier és a német Bild egyaránt a súlyos beteg, ezért 2020 óta egyetlen nyilvános fellépést sem vállaló Céline Dion produkcióját emelte ki, utóbbi lap aranyérmes teljesítménynek nevezte az énekesnő előadását.

A francia lapok egyöntetűen dicsérték az előadást, a L'Equipe „fenséges ünnepről” írt, a Le Parisien szerint „a Szajna mentén az eső és az őrület estéje” zajlott, a Le Monde pedig „Zinédine Zidane, Lady Gaga és Céline Dion közreműködésével a Szaján megvalósult totális előadásról és az özönvízről” számolt be. A francia sajtóban máshol „lélegzetelállítónak” nevezték a megnyitót, illetve „apoteózisról”, „olimpiai nagyságról” írtak.

Negatív kritikát jószerivel csak az angol Daily Mail fogalmazott meg, amely botrányba fulladt megnyitóról írt. A tudósítása szerint az olimpiai zászlót rossz irányba lobogtatták meg, a sztárok átáztak, a nézők pedig menedékért küzdöttek az özönvízszerű esőzésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök is elégedettségének adott hangot, voltak azonban akik élesen bírálták a látottakat. Elon Musk például úgy fogalmazott:

Ez rendkívül tiszteletlen volt a keresztényekkel szemben”

– írta a milliárdos a közösségi oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2024. július 28. 22:53
A nemzetközi sató?! Azaz a Szaros FOS?
Reszelő Aladár
2024. július 28. 19:06
Ezek a cikkek általában már a rendezvény előtt elkészülnek. A sajtó úgy döntött előre, hogy ez bizony szép volt, beleírtak pár időjárás változót, woke: pipa, sokszínűség: pipa, bevándorlás: pipa, kereszténység meggyalázása: pipa. De örülök, hogy mindenki láthatta, hogy ez a gusztustalan embertelenség nem csak a jobbos elmék szüleménye.
krisz09
2024. július 27. 16:41
Üzenem a transzlobbinak (is): Sürgősen kezdjenek el lobbizni a heteroszexuálisokért, mivel minden transz és "nembináris" ember is hetero aktusban fogan. Szóval az Életet nekünk, heteroknak köszönheti minden ember, több tiszteletet kérünk!
flesh ripper
2024. július 27. 16:39
Natalie F Danelishen, Musk? vagy valami mááás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!