A cél közös: minél jobban szerepelni az olimpián!

2024. július 10. 22:32

Két és fél héttel a párizsi ötkarikás játékok előtt Budapesten letette az olimpiai esküt a magyar csapat.

2024. július 10. 22:32
SZILÁGYI Áron; TELEGDY-KAPÁS Boglárka; LŐRINCZ Tamás; TÓTH Krisztián
Kiss B. László

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Sokaknak ez lesz az első, másoknak meg talán az utolsó olimpiájuk, ám abban mindannyian egyetértenek: a legtöbbet, a legjobbat akarják magukból kihozni Párizsban. 

Az utóbbi hetekben napról napra változott a magyar olimpiai csapat létszáma, a végleges nevezési határidő zárásakor, július 8-án száznyolcvanan szereztek kvótát a játékokra, amivel a világ húsz legnépesebb csapata közé kerültünk. Persze kis szerencsével lehetett volna több is, de ne legyünk telhetetlenek, így sincs okunk panaszra.

Hétfőn aztán letette az olimpiai esküt a július 24-én kezdődő párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat. A fogadalomtétel szövegét Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszó mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen. Ők a magyar csapat kapitányai, s ezen az ünnepségen az is kiderült, hogy a július 26-ai megnyitón Böde-Bíró Blanka kézilabdázó és Tóth Krisztián cselgáncsozó viszi majd a magyar zászlót.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!