Megvan, melyik angol klub ajánlatát utasíthatta vissza Marco Rossi!

2024. január 05. 16:28

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közelmúltban a parmatoday.it oldalnak adott nagyobb lélegzetű interjút, melyben több érdekes informácót is közölt.

2024. január 05. 16:28
ROSSI, Marco

Az interjú nagy részében a város sikeres labdarúgócsapatában, a Serie B tabelláját vezető Parma együttesében szereplő Balogh Botondról volt szó; a védő ebben az idényben eddig 8 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, míg Marco Rossi eddig kétszer számított rá: a 21 éves futballista a 2021 novemberében lejátszott, San Marino elleni vb-selejtezőn játszott öt percet, míg a nemrég befejeződött Eb-kvalifikáció utolsó meccsét, a Montenegró elleni győztes találkozót végigjátszotta.

A kapitány a játékossal kapcsolatban elmondta: „nincs szándékomban senkit sem befolyásolni, de Botond kívánt mértékű, gyors fejlődését a folyamatos játéklehetőség biztosítja. Ahhoz, hogy bekerüljön az Eb-keretbe, nem elég, ha csak négy-, ötmeccsenként lép pályára, mindenesetre az, hogy rendszeresen kap meghívót a válogatott keretbe, az önbizalmát biztos, hogy növeli.” 

Marco Rossi elmondta: büszke arra, hogy a magyar válogatott csoportelsőként jutott ki az Eb-re, 

és bár félelmetes csoportba kerültünk, Németország, Skócia és Svájc ellen is eredményesen akar szerepelni, „ezzel is büszkévé téve a magyar szurkolókat”.

A beszélgetés során az is szóba került, hogy visszatérne-e hazájába, Rossi minderre viccesen csak annyit felelt: „Olaszországból a közelmúltban csak a rokonok kerestek”.

BALOGH Botond; CAMAJ, Driton
A szövetségi kapitány Balogh Botond (balra) Eb-keretbe kerüléséről is nyilatkozott Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ám Marco Rossi és a magyar válogatott teljesítményére a többi európai topbajnokságokban is felkapták a fejüket, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a szövetségi kapitány is elismerte: míg korábban egy Bundesliga-klub megkeresését utasította vissza, három hete egy Premier League-ben szereplő együttes vezetőinek mutatott ajtót.

„Úgy gondolom, egyáltalán nem lenne tisztességes, ha a válogatottat egy nagy tornára, az Európa-bajnokságra való felkészülés előtt hagynám el...”

S hogy melyik lehetett ez az angol első osztályú együttes? Nem nehéz kitalálni, 

ugyanis a Nottingham Forest december 19-én menesztette az utolsó hat bajnoki mérkőzésén csupán egy pontot szerző menedzsert, Steve Coopert, annak ellenére, hogy 2022 nyarán a szakember irányításával 23 év után jutott fel újra a legjobbak közé a nottinghami alakulat; a következő nap pedig Nuno Espiríto Santót lett a klub szakmai munkájának első számú irányítója. A fenti dátum pedig tökéletesen egybevág a Marco Rossi által jelzett időponttal...

Nyitókép Fotó: MTI/Illyés Tibor 

   

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2024. január 05. 20:06
Notthingham Forest? 😂 Ugyan már.
Töki
2024. január 05. 17:16
Rossi korrekt, és remélem kurva sokáig marad. De melyik volt a német klub? Tán a Köln?
Silcon
2024. január 05. 17:00
Nottingham? Keressék fel Robin Hoodot, valahol ott van az erdőben. Rossi előbb-utóbb kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ha jól szerepelünk az EB-n, akkor előbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!