Ukrajnának is jut az indiai fegyverekből

2024. szeptember 20. 14:22

Nem csak Oroszországgal van jóban az indiai ipar.

2024. szeptember 20. 14:22
null

Nyitókép: Tauseef MUSTAFA / AFP

 

Ukrajnában indiai gyártású tüzérségi lőszerek jelentek meg, ami felkavarta a kedélyeket Oroszországban – tudósít az Eurativ

A  fegyvereket európai vevők vásárolták meg és továbbították Kijevnek, miközben India nem akadályozta meg a kereskedelmet, noha Moszkva többször tiltakozott.

Az átadások már több mint egy éve zajlanak, noha India fegyverexport-szabályai szerint a vásárlóknak tilos a fegyverek továbbértékesítése harmadik félnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Oroszország már két alkalommal emelte fel szavát az ügyben, legutóbb júliusban, amikor Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozott indiai kollégájával. India ugyanakkor nem tett lépéseket a fegyverek európai továbbadásának megakadályozására. 

A jelentések szerint 

Olaszország és Csehország is részt vesz a fegyverek Ukrajnába való továbbításában,

 amelyek indiai gyártóktól származnak, például a Yantra India nevű állami cégtől.

Ezt is ajánljuk a témában

India, bár hagyományosan szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal, egyre inkább az export növelésére törekszik. A hosszú európai háborút lehetőségként látja saját fegyveriparának fejlesztésére. 

A fegyvereladásokból származó bevétel gyorsan növekszik, és 

India egyre nagyobb szereplővé válik a nemzetközi fegyverpiacon. 

Ezzel párhuzamosan viszont Moszkva egyre elégedetlenebb, mivel saját szövetségese fegyverei jelennek meg a frontvonalon Oroszország ellen.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. szeptember 20. 16:51
Kovács Ubul 2024. szeptember 20. 15:30 Csak mindenkivel semleges kereskedelmet folytatnak - ez miért lenne gond? És blokkosodni sem akarnak. Igen, ezért kell nekünk is felmondani a szankciókat Russal szemben. Nemzetgazdasági ÉRDEKBŐL, tudod.
survivor
2024. szeptember 20. 16:50
counter-revolution 2024. szeptember 20. 15:50 A cigány, az bizony cigány. Tudod a hindu kultúra már akkor Ramajánát és Mahábharátát szült , amikor a TE őseid fán makogó majmok voltak..
survivor
2024. szeptember 20. 16:48
Húúúha .... Nahát..... A hinduk nem hülyék ? Modi nacionalista ? Pénz az pénz .....
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 15:53
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­n­c­­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!