Független és objektív? Így tolják meg a balos médiumok Magyar Péter szekerét

2024. szeptember 20. 19:43

A Tisza Párt elnöke azt állította, Sulyok Tamás nem ment ki a gátra, de ez nem volt igaz, a kormányellenes lapok mégis kritika és ellenőrzés nélkül közölték Magyar szavait.

2024. szeptember 20. 19:43

Nyitókép: Képernyőfotó/Sulyok Tamás Facebook-oldala

Magyar Péter nem mondott igazat, amikor Facebook-posztjában arra utalt, Sulyok Tamás nem ment ki személyesen a gátra, a köztársasági elnök közösségi médiás oldalán ugyanis több fénykép és videófelvétel látható arról, hogy az államfő a korábbi napokban felkeresett veszélyben lévő településeket – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint számos baloldali orgánum ellenőrzés, kritika nélkül csak Magyar hazugságát közölte, szerinte ilyen szolgai módon járt el például a Telex, a 24.hu, a Népszava és a Magyar Narancs is.

A Magyar Nemzet azt állítja, divat lett mostanában a baloldali médiában a tényellenőrzés, vagyis az, hogy egy politikus, állami vezető állítását összevetik a nyilvánosan elérhető különféle adatokkal, fényképekkel, felvételekkel. Az ellenzéki irányvonalú orgánumok nagyobb része szerint Magyar Péter nyilatkozatait nem kell ellenőrizni, különben kiderülhetne, hogy 

a Tisza Párt vezetője nem mindig mond igazat. 

A lap felidézi, hogy Magyar Péter szeptember 19-én, déltájban bejegyzéssel jelentkezett a Facebookon. Ebben felháborodásának adott hangot, hogy az államfő nem fogadja, és sok más mellett ezt írta: „És végül egy jó tanács: egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát.”

A köztársasági elnök azonban szintén a Facebookon számolt be több látogatásáról, ráadásul korábban. Sulyok Tamás szeptember 16. reggelén, tehát három nappal Magyar posztja előtt kiírta a hivatalos oldalára, hogy a következő napokban személyesen tájékozódik a gátakon. Így is tett, erről tanúskodik a 

szeptember 18-i Facebook-videója Neszmélyről és Dunaalmásról, 

majd aznap további fotók és egy videó a váci látogatásról. 

Ezeken az látható, hogy az államfő, aki a hadsereg főparancsnoka is, katonai ruhában járja körbe a homokzsákokat rakodó, vagyis az árvízi védekezésben tevékenyen részt vevő honvédcsoportokat, de találkozik civil önkéntesekkel is. Államfői bejegyzés – Pilismarótról – szeptember 19-ére, vagyis arra a napra is jutott, amikor Magyar megjelentette a hamis állítását tartalmazó írását. 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar dörgedelmeiről szinte minden ellenzéki felület beszámolt, de egyikük sem jegyezte meg, hogy ez nem igaz, sem a Telex, sem a Magyar Narancs, sem pedig a 24 hu.
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 20:54
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­ ­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
FeketeFehér
2024. szeptember 20. 20:54 Szerkesztve
Mondjuk a mai nap a mandi áltak kormányellenesnek bélyegzett orgánumok úg y10-szer többet foglalkoztak Iványival, mint MaPetivel.
Burg_kastL71-C
2024. szeptember 20. 20:43 Szerkesztve
Az a gnóm sikerének titka, hogy - zsigerből, mert erre született - kivitte az először az utcára nagyban a Való Világos mocskot az u.n. villából, ahol mindig is az üres, hazudozó pofázás volt a sikk. Azán lecsaptak rá és ezt az aljanépnek mindig sikeres cirkuszt átkonvertálták azonnal a politika világára. Ebben a Háttér sosem volt kispályás, hogy hogyan kell megragadni Szamuely/ Kun Béci népét.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 20:41
Azért mennyire nagylelkű már ez a Magyar Péter, hogy minden felelősséggével átvállalta az államtól az árvízi védekezés koordinációját! Vajon lesz elég vagyona, hogy a téves vagy mulasztott döntései miatt keletkezett károkat finanszírozza majd, ahogyan az evidensen a koordinációval együtt jár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!