„Szégyen és gyalázat” – főigazgató arról, hogy egy biológiai férfi a világ csúcsára verekedte fel magát

2024. augusztus 10. 09:39

Imane Helif győzött a női ökölvívás 66 kg-os súlycsoportjában.

2024. augusztus 10. 09:39
HÁMORI Luca; KHELIF, Imane

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Facebookon fejtette ki gondolatait arról, hogy Imane Helif győzött a női ökölvívás 66 kg-os súlycsoportjában. „Szégyen és gyalázat” – kezdte Facebook-posztját Szánthó Miklós. „A woke rést ütött az olimpiai eszme pajzsán!” Úgy folytatta, „minden a »papírforma« szerint alakult: a biológiai férfi Imane Khelif győzött a női ökölvívás 66 kg-os súlycsoportjában!

Ki lesz a következő?!”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. augusztus 10. 20:07
nedudgi Fact Check: magyarul :faszt a szádba höhöö-Olympics boxing gender testing controversy Van Imane Khelifnek XY kromoszómái? Umar Kremlev, az IBA orosz elnöke azt állította , hogy a DNS-teszt eredményei azt mutatták, hogy a két sportolónak XY kromoszómái vannak, és ez volt az oka annak, hogy kizárták őket a világbajnokságról. Az IBA arra is hivatkozott, hogy Khelif szervezetében magas a tesztoszteron szint. A teszteredményeket azonban soha nem tették közzé, "Sok nőnek lehet tesztoszteronszintje, amit "férfi szintnek" neveznek, és továbbra is nő, és továbbra is nőként versenyez.a tudósok és a NOB egyetértenek abban, hogy a tesztoszteron " egyes sportágakban, eseményeken és szakágakban az élsportolók teljesítményét meghatározó fontos tényező ", nem feltétlenül jelzi előre az egyes sportolók teljesítményét arról van szó, hogy férfi vagy nő, ami általában döntő, az egy speciális gén, az SRY Mindketten nőként versenyeztek a kezdetektől. Tátott szájjal a faserdőbe
nedudgi
2024. augusztus 10. 17:13
Vannak mindenféle születési rendellenességek. Imane Khelif lehet, hogy nem férfi, de ami a lényeg, hogy önmagában attól, hogy nem férfi, még nem számít nőnek. És ha nem nő, akkor teljesen mindegy, hogy micsoda, férfi kategóriában kell indulnia.
bekéret
2024. augusztus 10. 17:05
"..egy biológiai férfi a világ csúcsára verekedte fel magát" Szégyen. Egy biológiai férfi ne verekedjen. A világ csúcsára meg pláne ne. Legfeljebb a világ csúfjára.
kunfia1
2024. augusztus 10. 16:41
myssteskunfia1 2024. augusztus 10. 16:36 én nem tudtam, hogy egy szimpla hazugság/sunnyogás "genderügy". Imane maga az, aki nem akarja eloszlatni a homályt! - pedig nem kerülne sokba. ahhoz meg Imane nak semmi köze, hogy a világ bármely pontján milyen a világ/gazdaság állapota. ezért ne tegyük már felelőssé! ő csak azért felelős, mert sunnyog/hazudik." Jól értetted, arra utaltam, hogy azért folalkoztok egy távoli üggyel, hogy ne kelljen az itt nálunk összeomló szarkupacotokkal foglalkozni, ezért nyomjátok magatok köré a gyűlöletet, mocskolódást, ami a lényetek, a valódi arcotok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!