Kamala Harris pálfordulása

2024. augusztus 16. 08:42

Hogy az illegális migráció kimaxolásában milyen politikai előnyöket lát Harris és a progresszív baloldal, csak találgatni lehet.

2024. augusztus 16. 08:42
null
Megyeri Jonatán
Megyeri Jonatán
Neokohn

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

„A »border czar« (a határ védelmével megbízott vezető) megtisztelő jelzőt a Biden-terminus kezdetén büszkén lobogtató alelnöknek esze ágában sem volt megállítani az illegális migrációt. Sőt, látszatintézkedésekkel, aktatologatással odázta a problémát és hónapokig még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy ellátogasson a déli határra, hogy személyesen tájékozódjon az ott felmerülő problémákról.

Hogy az illegális migráció kimaxolásában milyen politikai előnyöket lát Harris és a progresszív baloldal, csak találgatni lehet. De talán nem tévedünk túlzottan, ha úgy gondoljuk, hogy jövőbeli demokrata szavazókat remélnek tőle. Mindenesetre az »open border« politika ráégett a Biden kormányra és a legfőbb érvet szolgáltatja a Donald Trump újraválasztása mellett kardoskodóknak.

Ezt is ajánljuk a témában

Persze azt is mondhatnánk, hogy mindössze politikai véleménykülönbségről van szó. Ám mostanra kiderült még Harris számára is, hogy a demokratákat markukban tartó progresszíveknek még mindig nincs elegendő szavazói támogatottságuk és a politikai kampányokat finanszírozók is a vártnál lassabban mozdulnak el az évtizedes amerikai politikai fősodortól. Az illegális migráció és például Izrael támogatásának kérdésében, a Demokrata párt többségének még nem ment el a józan esze.

Ezért Harris két fontos szempontot tart szem előtt:

minél inkább eltávolítani magát korábbi progresszív imázsától és nem nyilatkozni a sajtónak általában semmiről sem, főként nem színt vallani tényleges politikai terveiről.

Az újdonsült demokrata elnökjelölt ugyanis még nem adott ki egyelőre sem az első 100 napos, de még csak a kormányzás első napját bemutató tervet sem, és a kampánya honlapján sincs politikai szekció, bár ígéretet tett arra, hogy a héten közzéteszi a gazdasági programjáról szóló információkat. Biden bejelentése óta, hogy befejezi a kampányát, nem adott interjút a médiának, így a sajtó és a nyilvánosság számára is kérdéses, hogy hol áll a kulcsfontosságú kérdésekben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. augusztus 20. 10:18
Kamala egy vicc és ezt mindenki tudja. Éppen ezért az alelnökére kell koncentrálni, mert ő lesz a "kiválasztott". Ő lesz az USA első kamuzsidó elnöke.
Chardonnay99
2024. augusztus 17. 09:02
Illegális bevándorlás engedése Texas megszerzéséről szól, ha jól emlékszem, 29 elektora van, ha sikerül elegendő migránst szavaztatni, a demokraták bebetonozhatják a hatalmukat. Nem véletlen, hogy kubai migránsokat nem szeretik, mert ők nem lesznek demokrata szavazók.
canadian-deplorable
2024. augusztus 16. 16:01
Hiéna Harris is ugyanolyan WEF báb, mint a gatyába fosó demens vén szar. Előretolt figurák, a hülyébb szavazók számára. Az új világrend mára eljutott arra a szintre, hogy a választásokból színházat csináltak, de igazából semmi jelentőségük nincs. Valami magán sziget golf pályáján eldöntik, hogy ki lesz a következő vezető, az eredményeket pedig "hozzá igazítják", a korrupt média segítségével. Ahol még választott kormány van, pl Magyarország, ott az országot agyba-főbe szívatják amíg a lakosság fellázad és "jobb belátásra tér". Készen áll a globális zsarnokság.
danubius
2024. augusztus 16. 15:14
Tessék mondani ugye ez az a történelmi pillanat, amit Lenin megjósolt: amikor a kapitalizmus végromlásának kezdetén az elnyomott proletár tömegek magukhoz ragadják a hatalmat? Mert most majd végre mindenki egyenlő lesz! A nép magához ragadja a hatalmat a gazdagoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!