Vezető német lap védte be hazánkat, a tudósító szerint csak drukkolni lehet annak, amit Orbán csinál

2024. július 08. 07:04

Ulrich Reitz érthetetlennek tartja az EU kritikáját Orbán útjával kapcsolatban.

2024. július 08. 07:04

Nyitókép: Facebook

A FOCUS online arról ír, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke meglepetésszerű látogatást tett Vlagyimir Putyinnál, az EU pedig füstölög a dühtől. De 

Orbán küldetése megér egy próbát 

– véli Ulrich Reitz, a lap vezető tudósítója.

Mind az EU, mind Olaf Scholz német kancellár hangsúlyozta, hogy Orbánnak nem volt felhatalmazása az útra, ám a magyar kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy saját megbízásából utazott. 

„Csak azt teszi, amit két évvel ezelőtt bejelentett.

 Akkor Orbán Viktor közvetítő szerepet ajánlott az Európai Uniónak” – mondta Ulrich Reitz, a FOCUS online vezető tudósítója Reitz-Thema című videós rovatában.

Magyarország közelebb áll Oroszországhoz, mint a nyugat-európai államok, írják. Nagy választási győzelme után, amelyben Orbánt megerősítették hivatalában, most ezt a közvetítő szerepet próbálja betölteni: „Senki sem tudja, hogy ez hogyan fog alakulni. De őszintén meg kell mondanom, hogy egy próbát megér.”

Reitz érthetetlennek tartja az EU kritikáját Orbán útjával kapcsolatban, hiszen Orbán maga sem állítja, hogy „békét hoz Moszkvából”. Azonban egy tapasztalt európai kormányfő az ötödik ciklusában, akire Oroszországban is hallgatnak, „egy lépéssel közelebb vihet minket a békéhez”.

Azzal azonban, hogy Orbán Viktor egyedül ment, az EU-t is leleplezte, hangsúlyozta. 

Ursula von der Leyen és Olaf Scholz német kancellár többször hangsúlyozta, hogy Putyinnal nem lehet tárgyalni.

 Ebben az EU is egyetértett. 

„Orbán most odarepül, Putyin fogadja őt. Ez cáfolja azt, amit az európaiak állítanak” 

– folytatja Reitz.

Hozzáteszi: az is pozitívum, hogy Orbán betartotta a rendet. Mielőtt Oroszországba utazott volna, találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is. A magyar miniszterelnök tehát reálpolitikai megközelítést követ békeküldetésével, nem úgy, mint például a német kormány és az EU, derült ki.

„A német kormány vagy Ursula von der Leyen eszményi-politikai megközelítése eddig egy milliméterrel sem vitt közelebb a békéhez” 

– írják. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. július 08. 09:53 Szerkesztve
Patika, te faszfej! Tudom, hogy te és a liberálbolsevik fajtád nem tud gondolkodni, de a folyamatok éppen azt mutatják: nem fognak elfogyni az Orbánt fogadó helyek. Sőt, bővülnek. Úgyhogy menj szépen a büdös kurva anyádba.
Kanmacska
2024. július 08. 09:34
Nem bevédte, hanem megvédte. Egy újságíró felelős a magyar nyelv helyes használatáért is. A "védte be" szófordulatnak egy kapusra vonatkoztatva van helye, esetleg.
B_kanya
2024. július 08. 09:17
Európa ÁRULÓI ÉS ELLLENSÉGEI vágták el az orosz nyersanyagot és piacot az EU-tól és adták ezeket Kína kezébe. Az USA egymilliárd dollár értékben vásárolt orosz uránt.
B_kanya
2024. július 08. 09:15
Lajossfalcatus-2 2024. július 08. 08:47 "Ha nem érted,akkor hiába…🤷‍♂️" telex.hu/kulfold/2024/01/30/dmitro-kuleba-interju-ungvar-szijjarto-peter-talalkozo-ukrajna-magyar-ukran-kapcsolatok " -Nyugaton és Ukrajnában is minősítették már Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter nyilatkozatait oroszpártiaknak. Egyetért ezzel a jelzővel? -Ha ez beigazolódna, az nagy bajt jelentene az EU-nak és Magyarországnak is. De én úgy gondolom, hogy ők magyarpártiak." Na, ezt kula bá, nulandisztán küülügyminisztere mondta a latexes preopagandistátoknak, idén. HAZUDSZ lajo$$, de hülye is vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!