Váratlan helyről érkezett: „Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból!"

2024. január 08. 08:56

A nyugalmazott lengyel tábornok szerint Magyarországot ki kell zárni a NATO-ból, mert blokkolja az Ukrajnának szánt segélyeket – pedig a háborúban álló országnak a NATO-hoz még annyi köze sincs, mint az Európai Unióhoz.

2024. január 08. 08:56

„Botrányos, hogy Orbán Viktor blokkolja az Ukrajnának nyújtott segélyeket. Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból, hiszen a miniszterelnök nyíltan támogatja a terrorista Vlagyimir Putyint" – állítja Roman Polko. A nyugalmazott lengyel tábornok a Wprostnak azt mondta, az orosz elnök a szolidaritás hiánya és a meggyengült morál miatt nyerhet.

Nem ez az első alkalom, hogy Magyarországot ki akarják zárni valahonnan, de általában az Európai Unióból tennék: akad olyan vélemény, amely szerint nincs helye az EU-ban olyannak, aki nem támogatja Ukrajna csatlakozását, más pedig azt állítja, egyenesen Orbán Viktort kell kizárni az EU-ból.

A NATO-kizárás mindenesetre meghökkentő ötlet, hiszen

egyrészt Ukrajnának ehhez a szervezethez még annyi köze sincs, mint az EU-hoz,

másrészt Magyarország hamarosan teljesíti azt az elvárást, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja, de van olyan mutató, amiben már most is abszolút listavezető a NATO-ban.

Ezt is ajánljuk a témában

A friss NATO-jelentés szerint Magyarország az élre tört

Bár még nem érte el a 2 százalékos GDP-arányos védelmi költségvetést, Magyarország a tavalyi összeg 48 százalékát fordította haditechnikai eszközbeszerzésre és fejlesztésre, ezen a téren pedig abszolút listavezető a NATO-n belül.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép:  Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 10. 01:15
"Magyarország hamarosan teljesíti azt az elvárást, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja" 25 év után. Magyarország 25 éve tagja egy olyan szerveznek, amelynek a legeslegminimálisabb elvárását sem teljesítette soha, azaz alkalmatlan. A szervezet meg komolytalan. Sohasem fog Magyarország érdekeiért ténykedni.
Mich99
2024. január 10. 00:48
Micsoda hazug (nincs köze Ukrajnának a NATO-hoz? csak az összes-1 NATO-ország benne van a nácik háborújában...) disznó (mi köze a NATO-nak az EU kölcsönből történő ukrán segélyéhez?!)!
stockmann1
2024. január 09. 10:54
Úgy látom , egy ilyen segg hülye nyugalmazott tábornoka mindenkinek van . Ugyanis az ukránoknál is az egyik falu hülyélye tábornok pár éve azt fejtegette , hogy tankokkal két óra alatt a Balatonnál lessz . A románok Funárja is hasonló dolgokat vizionált anno . Ezek a megmondó emberek abban élik ki magukat , hogy a magyar emberekben lássák az ellenségüket . A szegénységi bizonyítványukat ki is nyomtatták ezzel .
alenka
2024. január 08. 21:10
Nácikat nem szabad segíteni....és... a semlegesség a biztonság záloga lehet Európában. ( kivétel az atom, mert a felhő nem válogat )...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!