Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Katonai szakértő az Oryx eltűnéséről: szakadék tátongott a harctéri valóság és az adatbázis adatai között

2024. április 29. 06:24

Bezuhant a netes adatbázis olvasottsága, ami az ukrán háború veszteségeit dokumentálta.

2024. április 29. 06:24

Nyitókép: Yoav Nir

„Emlékeznek még az Oryx-ra?” – teszi fel a kérdést egy Facebook-posztban Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő. Hozzáteszi, hogy nem a nyársas antilopra gondol, hanem arra az internetes adatbázisra, amely az ukrán háború veszteségeit dokumentálta. Lehetetlen nem emlékezni rá, mert 

nem is olyan régen még minden elemző az Oryx adatait idézte, orrvérzésig,

 írja.

A Google Trends adatsorai alapján a következő történt, tudjuk meg a szakembertől: „a Nagy Tavaszi Ellentámadás június 4-i kezdetét követő napokban az Oryx iránti érdeklődés egyre emelkedett, június 11-én érve el a csúcsát. Ami utána következett, az 

az érdeklődés lassú, de folyamatos hanyatlása

 volt, amit csak az augusztus végi Robotyne körüli harcok ráztak kissé fel. Mivel magyarázható az, hogy az Oryx iránti érdeklődés már hónapokkal a projekt leállítása előtt kifutotta magát?”

Hangsúlyozza: „Valószínűleg azzal az egyre növekvő szakadékkal, amely a harctéri események és az Oryx által publikált adatok között tátongott. Július 8-án a Business Insider, többek között az Oryxr-a hivatkozva, 

azt az igen merész megállapítást tette, hogy nem kizárt, hogy Ukrajnának már több harckocsija van mint Oroszországnak. 

Történt ez miközben 

a látványos ukrán áttörésekről szóló hírek valahogy csak nem akartak megjelenni a térképeken

 és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az ellentámadás kudarcot vallott. A kézzelfogható eredmény tudatában már 

egyre kevesebben voltak, akik különféle absztrakt veszteségadatokban keresték a vigaszt,

 és az Oryx iránti érdeklődés már hónapokkal a projekt lezárása előtt véglegesen bezuhant”.

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. április 29. 12:18
"remi 2024. április 29. 08:31 Több alkalommal be lett bizonyítva, hogy az oryx a ruszki veszteségeket jelentősen túldimenzionálta, lebuktak pl. 2-3 szögből ugyanarról a roncsról készült fotókkal, hohol roncsok ruszkinak besorolásával, " Konkrétan mikor az ember megnézte az összesítést és leírják, hogy a fuckránok elvesztettek X tankot (X = megsemmisült+ megrongált+oroszok által zsákmányolt) és az oroszoktól zsákmányoltak Y tankot (meg kilőttek és megrongáltak vagy ötször ennyit)... És Y láthatóan nagyobb szám, mint X, akkor a nyugati és ex-VSZ tankok, illetve a polyákoknál meg a cseszkóban kijavított több száz tank nélkül is több tankja kellett volna legyen hoholisztánnak, mint 2022. januárban.... Akkor már látszik, hogy bajok vannak. " a bellingket legszélsőségesebben ruszofób figurái állnak mögötte. " +100, a bellingket mögött meg két lépésben a CIA.
Csomorkany
2024. április 29. 11:08
Az a baj, hogy ebben a háborúban kb. semmilyen hírt nem hiszek el. Talán a frontvonal térképei megmutatnak valamit. De kilőtték ezt, lebombázták azt, fölbukkant a csodafegyver - ez mind lópikula.
alexandrosz-2
2024. április 29. 09:32
Az orix pont olyan hiteltelen szar, mint te vagy zsidó.
NoFace
2024. április 29. 08:50
A júniusi "Nagy Tavaszi Ellentámadás" címnél mindig röhögési ingerem van! :D A "Nagy Októberi Szocialista Forradalom" jut mindig eszembe amit novemberben kellett ünnepelni. A Nagy tavasziban... melyik szó igaz? Az ellentámadás a védekezés megnevezés kozmetikázása de lehetne talán kudarcnak is nevezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!