Így ferdít a palesztin média

2023. október 12. 11:18

Azt próbálták igazolni, hogy a Hamász három túszt engedett szabadon.

2023. október 12. 11:18

Rengeteg esetről számol be a média, amely arról szól, hogy ártatlan civileket öltek meg a palesztin terroristák Izraelben. „A terroristák betörtek a házunkba, a szomszédomat meggyilkolták” – mesélte el a szörnyű történetét az édesanya.

A történtek ellenére a Mandiner arról is beszámolt, hogy a Hamász egyik vezetője interjút adott az Economistnak.

Kifejtette, nem hajlandó elismerni, hogy a Hamász civilek megölését tervezte. Moussa Abu Marzouk állítása szerint a fő célpontjaik katonai állások voltak. Az Economist azonban a cikkében erre a felvetésre azonnal reagált is, hiszen kiemelték, hogy amikor palesztin fegyveresek házról házra jártak, és több mint 100 izraelit mészároltak le az otthonaikban, az teljesen ellentmond Moussa Abu Marzouk állításának.

Az Al Jazeera arról számolt be, hogy három túszt szabadon engedett a Hamász.

Az érintettek egy nő és két gyereke szabadon távozhatott. Azonban kiderült, hogy az Al-Aksza palesztin televíziócsatorna által bemutatott felvétel álhír. Az X-en azonosították, hogy a felvétel korábban készült.

Az is kiderült, hogy az érintett túszok csak csodával határos módon tudtak megmenekülni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: X

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 12. 19:05
FAke-news-ok gyártásában a HAMASZ-nak még sokat kell tanulnia a FIDESZ-től.
kvmny
2023. október 12. 18:08
"A történtek ellenére a Mandiner arról is beszámolt, hogy a Hamász egyik vezetője interjút adott az Economistnak." Ezt hogy kell értelmezni? A mandiner eltekintett az öncenzúrától? Ezért hálásnak kellene lennünk? "Az Al Jazeera arról számolt be, hogy három túszt szabadon engedett a Hamász." Ekkorát nem kellene hazudni, a linkelt cikkben még a feltételes mód is feltételes módban van. Arról is le kellene szokni, hogy noname twitter bejegyzéseket tényként, vagy bizonyítékként kezeljünk, akár izraeli, akár palesztin, akár orosz, akár ukrán.
Halder_1899
2023. október 12. 13:39
Nyugati világ médiája 99%ban zsidó, még a magyar jobb oldalé is. Nyugati világ azt kapja amiről ők döntenek, hogy kapják. Ezzel szemben a félelmetes palesztin média. :))))
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. október 12. 12:59
MandiNER: Az orosz-ukrán konfliktusban minden álhír, egyik oldalnak se higgyünk! MandiNER: A palesztin-izraeli háborúban csak a zsidóknak van igaza! 40 csecsemő holtteste...még egy újszülött osztályon sincs egyszerre 40 csecsemő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!