Bloomberg: Európának több fegyvert kell gyártania és több pénzt kell adnia az ukránoknak

2023. szeptember 28. 11:23

Marc Champion szerint Kijev szövetségeseinek érthetőbben meg kell magyarázniuk saját társadalmaik számára, miért kell megálljt parancsolni az orosz terjeszkedésnek.

2023. szeptember 28. 11:23

„Európának változtatnia kell, hogy kibekkelje Putyint a hosszú háborúban” – írja elemzésében Marc Champion a Bloomberg hasábjain. A szerző úgy véli, hogy az orosz elnöknek reményt adhat, hogy jelen állás szerint sikeres a gabonablokád és a szankciók ellenére is tud cirkálórakétákat gyártani. Meglátása szerint a közelgő szlovák, illetve lengyel választás apropóján a szélsőségesek mindkét országban tőkét kovácsoltak abból, hogy sokba kerül Ukrajna támogatása.

„Kijev szövetségeseinek érthetőbben meg kell magyarázniuk saját társadalmaik számára, miért kell megálljt parancsolni az orosz terjeszkedésnek” – fogalmazott. Szerinte a sok millió menekült, az infláció és hogy állítólag elkerülhetetlen az ukrán vereség, illetve hogy a Nyugatot felelősség terheli az invázióért a receptje a „populista koktélnak”.

Champion szerint a Kreml számára azonban messze a legbiztatóbb az, hogy Donald Trump jövőre újrázhat. Ugyanakkor rámutat, hogy az is tény, hogy törvényszerű a háborús fáradtság. De ha a szövetségesek nem találnak meggyőző választ az orosz elnök stratégiájára, akkor tovább nőhetnek a kockázatok. 

Itt Európának kell a sarkára állnia 

– fogalmazott.

A megoldás szerinte az lenne, hogy az EU-nak több fegyvert kell gyártania az ukránok számára és több pénzt kell adnia. Emellett folyamatosan jeleznie kell, hogy hosszú távú célja az Ukrajnának nyújtott védelem. Természetesen szerinte ennek kulcseleme az lenne, hogy megkezdődhessenek az uniós csatlakozási megbeszélések.

Nyitókép: Axel Heimken

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. szeptember 29. 01:06
Háborús uszító féreg.
kukasmacska
2023. szeptember 28. 16:19
"Kijev szövetségeseinek érthetőbben meg kell magyarázniuk saját társadalmaik számára, miért kell megálljt parancsolni az orosz terjeszkedésnek" Nem vagyunk Kijev szövetségesei. Az oroszok meg nem terjeszkednek, egy helyben állnak, sőt hátrálnak. Vagy mégsem?
august
2023. szeptember 28. 15:19
Giovanni 2023. szeptember 28. 12:57 Kijev szövetségeseinek rá kell ébredni, hogy az orosz-ukrán háború két nagyhatalom proxi-háborúja. Minden fegyverrel vagy pénzzel támogató ország az USA szekerét tölja, valahányszor Ukrajnát támogatja. ---------- Valójában az ukrán emberek halálát, és épített környezetének további pusztítását támogatja.
iamweasel
2023. szeptember 28. 14:09
Meg a Faszomat nekik, amennyit eddig beletoltak abból a pénzből jócskán lehetett volna csökkenteni az èhezèst a világban. Egészségügyet fejleszteni meg az oktatást hogy ne full hülyék árasszák el a világot. Már rég el lenne felejtve ez a háború tizede ennyi halottal. Szar ez a világrend úgy ahogy van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!