Globális szerveződésű hálózat miatt töröltek Liga-oldalakat

2019. május 13. 15:42

Házmestertempó globalista módra.

2019. május 13. 15:42

A Facebook által álhírterjesztés és gyűlöletkeltés miatt a hétvégén törölt fiókok fele az Olaszországban kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom és a Liga nem hivatalos oldala volt – közölte hétfőn az MTI szerint a globális szerveződésű AVAAZ aktivista csoport.

A csoport szerint a két párthoz köthető oldalakon – amelyeknek mintegy 2,5 millió követője volt – antiszemita, idegengyűlölő és oltásellenes tartalmak is voltak. A legaktívabb az „Öt Csillagot a kormányba!” elnevezésű oldal volt, amely az AVAAZ szerint egyebek mellett az ellenzéki Roberto Saviano olasz írónak azt az elszólást tulajdonította, hogy inkább a migránsokat mentené meg, mint az olasz földrengés áldozatait. Saviano már korábban tagadta, hogy ezt mondta volna.

Christoph Scott, az AVAAZ e kampányának koordinátora az MTI szerint úgy vélte, az oldalak célja a májusban tartandó európai parlamenti választások küszöbén a gyűlöletkeltés és a megosztás volt. Scott üdvözölte a Facebook döntését, ám egyúttal rámutatott arra is, hogy a közösségi médiának többet kell tennie ebben az ügyben, mégpedig minél előbb.

Áprilisban a szervezet hasonló kezdeményezést indított Spanyolországban is, amelynek az eredményeként – nem sokkal a spanyol parlamenti választások előtt – a közösségi média 17, összesen 1,4 millió követővel rendelkező, szélsőjobboldali anyagokat megosztó oldalt szüntetett meg.

Magát az Avaazt sokan egy újabb Soros György által finanszírozott online hálózatnak tartják, amelynek célpontjába gyakran kerülnek olyan országok és szervezetek, amelyek nem támogatják a bevándorlást, valamint a határok védelmét elsődlegesnek tartják. Ismeretes, tavaly ősszel, az országgyűlési választások előtt Orbán Viktorról is készítettek egy videót, ezt itt lehet megnézni.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. május 13. 18:46
Nazi szarok!
luga
2019. május 13. 17:50
Ez a cukkerberg már azt gondolja, hogy ő soros 2. Ítél elevenek, és holtak fölött.
Tatulus
2019. május 13. 17:19
Ez a faszbuk a világ legmocskosabb, legszemetebb adminisztrátoraival rendelkezik! Megértek már rég a kirúgásra, de ez addig nem lesz meg, amíg a mostani szarházi a főnök! Nagyon kellene egy tényleg korrekt közösségi oldal, ahol mondvacsinált okok miatt nem törölnek oldalakat! Van alternatíva - több is - de ahhoz egy felhasználónak és ismerőseinek közösen kellene otthagyni a faszbukot, hogy megtalálják egymást! A lustaság az, amiben a faszbuk bízhat!
nemecsekerno_007
2019. május 13. 17:13
Hát szerintem lassan a facebook-ot kéne törölni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!