Menekültek randalíroztak egy német kisvárosban – szigorításokat sürget a német belügyminiszter

2019. január 02. 13:44

Egy afgán és egy szír menekült ittasan randalírozva tizenkét embert sebesített meg, Horst Seehofer szerint, az erőszakos bűncselekményt elkövető menedékkérőknek el kell hagyniuk Németországot.

2019. január 02. 13:44

Újabb menekültügyi szigorításokat sürget Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, miután egy csoport menedékkérő járókelőkre támadt a napokban egy bajor kisvárosban.

Az Ambergben történt eset „mértéktelen erőszakos túlkapás, amelyet nem tűrhetünk el" mondta a tárcavezető a Bild című lap szerdai összeállításában.

A kisvárosban szombaton két afgán, egy iráni és egy szíriai fiatalember válogatás nélkül járókelőkre támadt. Ittasan randalírozva tizenkét embert sebesítettek meg, egyikük kórházi ápolásra szorul fejsérülése miatt. A sebesültek között van egy 13 éves gyermek is, akit minden indok nélkül egyszerűen hasba rúgtak. A 17 és 19 év közötti menedékkérőket előzetes letartóztatásba helyezték. 

„Az elkövetők minden ok nélkül támadtak meg minket" – nyilatkozta a 13 éves kiskamasz. (Forrás: Bild)

„Ha menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, akkor el kell hagyniuk az országunkat" – vonta le a történtek tanulságát Horst Seehofer. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hozzátette, hogy javaslatokat dolgoz ki az ügyben a kormány számára.

A testvérpárt Kereszténydemokrata Unióból (CDU) többen a támogatásukról biztosították a belügyminiszter kezdeményezését. Az ilyen esetekben a jogállamnak „hajthatatlan keménységről kell tanúbizonyságot tennie", és az eddiginél nagyobb határozottsággal kell eltávolítania az országból a maradásra nem jogosult menedékkérőket –mondta Philipp Amthor CDU-s parlamenti (Bundetsag-) képviselő.

(MTI, Bild)

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. január 02. 19:46
"„Az elkövetők minden ok nélkül támadtak meg minket" – nyilatkozta a 13 éves kiskamasz." Van ott ok, csak akadnak, akik még mindig nem értik. 13 évestől mondjuk még érthető. Az nem elég ok, hogy hitetlenek? De.
Happy Monk
2019. január 02. 19:22
"Vajon a magyarok miért járnak üdülni iszlám országokba?" Mert nácifasiszta kirekesztők.
balbako_
2019. január 02. 17:48
Sürgeti, de nem történik semmi.
zakar zoltán béla
2019. január 02. 17:37
Joguk van hozzá..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!