Nehéz lehet olyan interjút összeállítani, amelyben az elkövetőből áldozat lesz

2020. október 15. 17:16

A HVG-nek sikerült.

2020. október 15. 17:16
Varga Judit
Varga Judit

„Az ellenzék szerint nem létező szabad sajtó egyik ökle, a Hvg ma címlapinterjút közölt Donáth Anna szlovák, liberális szövetségesével, Michal Simecka-val, aki egyben az Európai Parlament jogállamisági jelentéstevője. 

  • Azt nehéz lenne diplomatikusan minősíteni, hogy a Momentum szlovák testvérpártjának EP képviselője egy általa fasisztának nevezett szlovák párt és a Magyar Kormány politikája között párhuzamot von.
  • Az viszont mindig megmosolyogtató, amikor az Európai Parlamentből valaki azt nyilatkozza, hogy »a probléma az, hogy a magyar és a lengyel kormány aláássa a jogállamiságot és azokat az elveket, amelyek betartását az összes állam önként vállalta.« Ez az Európai Parlament volt az, amely a magyar jogállamisággal foglalkozó Sargentini-jelentést úgy fogadta el, hogy »elfelejtették« az eredménybe beleszámolni a tartózkodó szavazatokat, amivel »csak« a saját Eljárási Szabályukat és az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződést sértették meg a jogállamiság nevében.
  • Az interjúban egyébként az objektív/független Hvg újságírója arról »elfelejtette« megkérdezni a liberális szlovák politikust, hogy mit szól ahhoz, hogy szövetségese, Donáth Anna kiszivárgott videója alapján egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék tudatos hazugságokat és álhíreket terjesztve vádolta egy világjárvány közepén Brüsszelben és idehaza a Magyar Kormányt azzal, hogy a koronavírus-törvénnyel diktatúrát épít.

Nagy erőfeszítésekbe kerülhet olyan interjút összeállítani, amelyben az elkövetőből áldozat lesz. A Hvg-nek sikerült.”

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. október 16. 11:14
A HVG szintje, szavahihetősége mocsári mélységbe került.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 16. 10:25
A Hvg már rég lecsúszott a bulvárszintre, hiteltelen újságírókkal, Soros propagandával.
Senior
2020. október 16. 10:21
Varga/Trócsányi csere rossz döntése volt Orbánnak. Ha Judit asszony kint marad, nagy eséllyel megválasztják biztosnak, és szemből ekézhetné a momentumos csajokat is. Így pedig naponta üzenget nekik, bloggerkedig. Trócsányit leszavazták, miniszternek tapasztaltabb.
tuapse
2020. október 16. 09:58
Fura amikor egy nemzetáruló fecseg hazafiságról. Juditka, mi újság a török kapcsolattal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!